Policie vnikla do areálu, který má patřit lihovému mafiánu Březinovi. Hledají zbraně a výbušniny

20.02.2014 16:13

Pyrotechnici, hasiči a záchranáři zasahují ve 45. budově průmyslového areálu v centru Zlína, která patří údajnému šéfovi lihové mafie Radku Březinovi. Policie prověřuje možnost, že tam měl uskladněné zbraně nebo výbušniny, uvedla Česká televize.

Policie vnikla do areálu, který má patřit lihovému mafiánu Březinovi. Hledají zbraně a výbušniny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah, ilustrační foto

Mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták na dotaz ČTK pouze potvrdil, že ve Zlíně „provádějí úkony trestního řízení". Čeho konkrétně se týkají, nechtěl nyní komentovat. U objektu stojí několik policejních aut, dva hasičské vozy a jedna záchranka. V okolí se pohybují policisté, ale zvenku není nic vidět.

Je to akce ÚOOZ

Podle mluvčího krajských hasičů Libora Netopila hasiči do areálu vyjeli na žádost policie, aby připravili protipožární opatření. Policejní mluvčí Petr Jaroš nechtěl zásah komentovat. „Je to akce ÚOOZ, ne našeho ředitelství," řekl ČTK.

Radek Březina je považován za hlavu lihové mafie. Státní zástupce ho i s bratrem Tomášem a dalším mužem obžaloval kvůli skrytým zásobám nezdaněného lihu v Olomouci, Stojčíně na Pelhřimovsku a ve Valašském Meziříčí. Olomoucký krajský soud ale věc vrátil na konci ledna do přípravného řízení kvůli souvisejícímu nedávno odhalenému podezření z další trestné činnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…