Policie vyšetřuje olympijský park. Podle šéfa výboru může jít o mstu

15.06.2014 17:46

Čtrnáctidenní akce na pražské Letné v olympijském parku vyšla na 66 milionů korun. Událostí se však zabývají úřady a policisté. Protikorupční jednotka prověřuje trestní oznámení na šéfa Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala.

Policie vyšetřuje olympijský park. Podle šéfa výboru může jít o mstu
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Poslední den se na MFF v Karlových Varech udílely ceny

Vyšetřovatelé z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality se kromě Jiřího Kejvala zaměřili i na bývalého náměstka ministra školství Jana Kocourka a na vlastníka agentury Česká sportovní Miroslava Černoška.

Podle Lidových novin však policie nechce případ komentovat. „Tuto informaci nemůžeme potvrdit ani vyvrátit,“ řekla pouze mluvčí ministerstva školství Klára Bílá.

Kejval však byl ke kauze sdílnější. „V této chvíli nemám oficiálně potvrzeno, že bych já nebo někdo další byl prošetřován policií kvůli olympijskému parku na Letné. Nicméně vzhledem k tomu, že bylo již podáno několik účelových oznámení na tuto akci, je to zřejmě jen další pokus o otravování vzduchu ve sportu,“ míní šéf olympijského výboru.

Financování olympijského parku dále vyšetřuje i antimonopolní úřad. „Zrovna dnes máme odeslat dokumenty, které po nás Úřad pro ochranu hospodářské soutěže požaduje,“ připustil Kejval, podle něhož ale úřad neshledá pochybení. „Kontrolu již prováděla revizní komise, mimochodem na základě bezmála identického podání, které dorazilo i na antimonopol, a dospěla k závěru, že toto podání bylo neoprávněné,“ říká.

„Předpokládám, že řadě lidí se nelíbí, že chceme zprůhlednit finanční toky ve sportu. Zřejmě si transparentnost představovali jinak, než že budeme tlačit na zveřejňování všech vyúčtování a podobně. Takže jsem počítal s tím, že budeme pod tlakem,“ dodal Kejval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…