Policie zasahuje v královéhradeckém sídle Lesů ČR

13.06.2013 15:12

Policie zasahuje v sídle generálního ředitelství státního podniku Lesy České republiky (LČR) v Hradci Králové. ČTK to potvrdil mluvčí podniku Zbyněk Boublík. Bližší informace k důvodu přítomnosti policie v podniku neuvedl a odkázal na policii. Dnes dopoledne Boublík tvrdil, že policie na ústředí podniku nezasahovala. "Dopolední informace odpovídala realitě," řekl nyní. Čas příjezdu policie nespecifikoval.

Policie zasahuje v královéhradeckém sídle Lesů ČR
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Komando Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) bylo i na Úřadu vlády a dalších místech. Zadrženo je údajně několik lidí. "Lesy ČR jsou v kontaktu s policií. Poskytujeme policii veškerou součinnost. Bližší informace nejsme oprávněni poskytovat," řekl Boublík. V podniku podle něj nadále panuje běžný pracovní režim a agendy podniku nejsou přítomností policie nijak omezeny. LČR patří polovina lesů v zemi.

Protikorupční policie již dříve v podniku zahájila vyšetřování zakázek na informační technologie s údajnou škodou na úrovni 350 milionů korun. Případ policie prověřuje pro podezření z trestných činů porušení povinnosti při správě cizího majetku a legalizace výnosů z trestné činnosti. V lednu policisté v podniku dělali prohlídky. Podle deníku E15 údajně existuje podezření, že IT zakázky za 1,136 miliardy korun zadané LČR byly úmyslně nadhodnoceny a mohly se jimi přes švýcarská konta vyvádět peníze z podniku.

Lesy ČR jsou nyní bez generálního ředitele. Poslední generální ředitel Lesů ČR Svatopluk Sýkora loni v listopadu rezignoval a Ministerstvo zemědělství jeho nástupce nevybralo. Z pověření podnik zatím řídí Michal Gaube. Loni Lesy ČR zvedly zisk o 203 milionů korun na dosud nejvyšších 5,478 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…