Policie zveřejní informace o migrantech v ČR za loňský rok

16.02.2017 6:00

Cizinecká policie dnes zveřejní informace o počtu cizinců nelegálně pobývajících v Česku za loňský rok. Proti roku 2015 zřejmě počet zadržených migrantů klesl, píše ČTK.

Policie zveřejní informace o migrantech v ČR za loňský rok
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Mezi uprchlíky jsou desítky žen

Z údajů za loňská tři čtvrtletí vyplývá, že jich policie odhalila 4146, což bylo o 3055 meziročně méně. Předloni však výrazný růst způsobila evropská migrační krize, která tehdy vypukla naplno. Loni se situace zklidnila.

Předloni bylo v Česku zadržela 8563 cizinců, kteří byli v zemi nelegálně. Proti roku 2014 to byl růst o 3741 zadržených cizinců. Nejčastěji byli v zemi nelegálně občané Sýrie, kteří tvořili zhruba čtvrtinu zadržených a hovořilo se o nich zejména v souvislosti s migrační krizí.

Údaje za devět měsíců loňského roku naopak naznačovaly, že se na čelné místo zajištěných migrantů vrátili občané Ukrajiny. Většinou do Česka vstupují legálně a pak překračují povolenou dobu pobytu. Počet chycených migrantů, kteří přes Česko cestovali z jihu na sever či západ Evropy, naopak klesl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …