Politici na bodu mrazu. Spokojeno je jen 5 procent obyvatel

24.02.2012 18:16

Spokojenost s českou politikou dosahuje bodu mrazu, přesněji pěti procent. Nejvíce lidí důvěřuje krajským a obecním zastupitelstvím a prezidentovi, vyplývá z agentury CVVM. Naopak sněmovna je na opačném konci žebříčku.

Politici na bodu mrazu. Spokojeno je jen 5 procent obyvatel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka ve sněmovně

Prezidentovi věří 56 procent respondentů. Jedná se především o potenciální voliče ODS a dobře zajištěné lidi. Vláda už má horší skóre. Důvěřuje jí necelá čtvrtina obyvatel, 23 procent. Opět ji pozitivněji hodnotí lidé s dobrou životní úrovní, vysokoškoláci a ekonomicky aktivní.

"Vládě častěji důvěřovali zejména lidé ve věku 30 až 44 let, dotázaní s deklarovanou dobrou životní úrovní, ekonomicky aktivní a vysokoškoláci. Nadprůměrné důvěře se vláda přirozeně těší mezi přívrženci koaličních stran (zejména ODS a TOP 09), naopak u potenciálních voličů levice (KSČM a ČSSD) je její podpora výrazně nižší," uvedla agentura ve svém výzkumu.

Celý průzkum ZDE

U Parlamentu číslo ještě klesá. Poslanecké sněmovně věří 16 procent a se Senátem je spokojeno 22 procent. Naopak obecnímu zastupitelstvu 59 procent obyvatel a krajským zastupitelství 37. Spokojenost s politickou situací vyjádřilo jen  5 procent dotázaných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…