Politolog Doležal: Babiš není nácek, ale populista bez zábran. Výrokem o Romech získá politické body, ať se nám to líbí, nebo ne

02.09.2016 22:56

Ať se nám to líbí nebo ne, Andrej Babiš svým výrokem o Romech, který pronesl při své návštěvě Varnsdorfu, určité body získá, prohlásil v pátečních Událostech, komentářích politolog Bohumil Doležal.

Politolog Doležal: Babiš není nácek, ale populista bez zábran. Výrokem o Romech získá politické body, ať se nám to líbí, nebo ne
Foto: ČT
Popisek: Bohumil Doležal

„Když funguje uprchlická karta, proč by nefungovala romská karta?“ položil si Doležal řečnickou otázku. Při té příležitosti zapochyboval o tom, jestli se romská otázka u nás řeší správně.

Ať se nám to líbí nebo ne, určité body svým výrokem Babiš prý získá. Na druhou stranu by si politické strany neměly usnadňovat práci a snažit se Babiše dostat od válu vyvoláním skandálu. Od válu by měl Babiš jít poté, co prohraje volby. Na to by se měly politické strany soustředit. „A nedoufat, že to za politiky vyřeší nějaký skandál,“ poznamenal Doležal.

Reakce premiéra Bohuslava Sobotky na Babišův výrok prý byla velmi ostrá. Sobotka prohlásil, že Babiš se dostal až na hranici náckovství. Podle Doležala ale Babiš není nácek, ale populista bez zábran.

Politolog za zásadní problém považuje fakt, že Sobotka do koalice s Babišem vstoupil. „Pro Babiše je to výhodné moc, jak je to výhodné pro sociální demokracii, bych si dovolil pochybovat,“ uvedl Doležal s tím, že Sobotka si toho nechává v koalici líbit od Babiše „až moc“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …