Politolog odhaluje: Dohoda Babiše a Zemana. Lekl se i Staněk a vyhověl prezidentovi s Fajtem

19.04.2019 19:20

Politolog Milan Znoj se domnívá, že premiér Andrej Babiš (ANO) jde na ruku prezidentovi Miloši Zemanovi. Výměny ministrů podle něj byly dávno domluveny. Uvedl to alespoň pro server Info.cz.

Politolog odhaluje: Dohoda Babiše a Zemana. Lekl se i Staněk a vyhověl prezidentovi s Fajtem
Foto: archiv MZ
Popisek: Docent politické filosofie na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy Milan Znoj

Politolog se mimo jiné vyjádřil k odchodu ministra spravedlnosti Jana Kněžínka, kdy podle něj výměna na tomto postu vzbuzuje pochyby, zda nějak nesouvisí s obviněním Andreje Babiše z dotačního podvodu. „Právě to by měl být důvod, aby premiér s výměnou na tomto postu raději vyčkal,“ uvedl Znoj s tím, že příčina změny je jinde. 

A to v tom, že prezident Miloš Zeman chce mít na ministerstvu svého člověka, aby mohl více tlačit na schvalování soudců do nejvyšších soudních institucí. I proto tvrdí, že všechny nedávné výměny ministrů byly domluveny mezi premiérem a prezidentem již před časem. 

Původní text ZDE

„Ministři za sociální demokracii se zatím drží, protože Jan Hamáček odmítá někoho obětovat. Ví, že by salámová metoda výměny ministrů mohla pokračovat. Navíc ministr kultury Antonín Staněk se rozhodl získat přízeň prezidenta Zemana a odstavil šéfa Národní galerie Jiřího Fajta, s nímž má prezident nevyřízené účty,“ dodal pak ještě Znoj další poznatek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…