Pomsta za Bataclan? O nezdařeném útoku na muslimy v Paříži vyplouvají další zprávy

30.06.2017 7:33

Britská BBC informuje o pravděpodobném dalším pokusu o teroristický útok. Tentokrát k němu došlo v Paříži a obětí měli být muslimové. Ve čtvrtek v podvečer se totiž řidič pokusil vjet svým vozem do davu před mešitou. Útočník byl zadržen. Údajně jde o muže arménského původu, který se chtěl pomstít za útok Islámského státu.

Pomsta za Bataclan? O nezdařeném útoku na muslimy v Paříži vyplouvají další zprávy
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Ve čtvrtek kolem půl sedmé večer zažila skupina lidí postávajících před jednou z mešit v Paříži na předměstí Créteil děsivé chvíle. Lidé vycházející ze „svatostánku“ sledovali, jak se na ně řítí vůz. Kolem mešity ale stály připravené bariéry, které mají věřící ochránit před podobným typem útoků. Tyto zátarasy splnily svou funkci. Řidič se sice pokusil najet do nich opakovaně, ale zábrany odolaly i síle vozu z pohonem všech čtyř kol.

Zklamaný útočník z auta vystoupil a pokusil se utéct, po chvíli byl však dopaden. Francouzský deník Le Parisien tvrdí, že zadržený muž je arménského původu a útokem na muslimy se chtěl pomstít za řádění islamistů v Evropě, především za krveprolití v pařížském hudebním klubu Bataclan v roce 2015.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…