Terorismus v Paříži. Přímo na slavném bulváru odstřelili policistu

20.04.2017 22:01

Ve čtvrtek večer se v samotném centru Paříže střílelo. Přímo na slavném bulváru Champs-Élysées byl zastřelen policista. Jeden z útočníků byl zabit, druhý prchá.

Terorismus v Paříži. Přímo na slavném bulváru odstřelili policistu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vítězný oblouk v Paříži

Jeden policista byl v Paříži zabit a jeho kolega zraněn. Později byl počet jeho zasažených kolegů zvýšen na dva. Jeden z útočníků byl následně zabit, druhý policistům zatím uniká.

Vše se odehrálo na známém bulváru Champs-Élysées v samotném centru Paříže. Policie uzavřela celý bulvár a na Twitteru vyzývá obyvatele, aby se místu vyhnuli. Uzavřena byla i stanice metra u Vítězného oblouku, která je v bezprostřední blízkosti. Nad místem střelby nízko přelétá vrtulník.

 

 

Podle pařížské policie šlo o útok s teroristickým motivem. Ministerstvo vnitra však následně motiv činu zpochybnilo, mohlo prý jít o ozbrojenou loupež. Na určení motivace střelce je prý příliš brzy.

Podle jednoho ze svědků jeden z pachatelů na bulváru vystoupil z automobilu a začal střílet.

Francie již za dva dny půjde k prezidentským volbám. Tento čin může rozhodnutí voličů pochopitelně výrazně ovlivnit. Přímo v Paříži probíhala během čtvrtečního večera poslední veřejná vystoupení kandidátů.

Francie je již od podzimu 2015, kdy teroristé během jediného večera povraždili přes sto lidí, v oficiálně vyhlášeném výjimečném stavu.

 

 

Jak připomíná agentura Reuters, již během týdne byli v Marseille zadrženi dva muži, kteří měli plánovat útok v průběhu nedělních prezidentských voleb. V jejich bytě se našly samopal, dvě pistole a několik kilo trhavin společně s propagandistickými materiály džihádistů.

„Vyšel jsem z parfumerie a viděl zaparkované auto Audi A80. Najednou z něj vystoupil muž a začal střílet po policistech z kalašnikova,“ popsal jeden ze svědků.

„Policista padl k zemi. Zaznamenal jsem asi šest výstřelů, střílel na něj přímo. Měl jsem pocit, jako bych umíral taky, a myslel jsem na svou dcerku,“ popisoval dále reportérovi agentury Reuters.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…