Pořád málo? Lidovecký předseda, zastupitel, člen dozorčí rady… a aby toho nebylo málo, stal se i asistentem senátorky

20.02.2018 14:17

O místopředsedovi pražské KDU - ČSL Pavlu Marešovi asi slyšel málokdo, a to i přesto, jakým výkonným politikem zvládá být. Na Pavla Mareše jsme byli upozorněni, abychom si prověřili seznam všech jeho funkcí, které dokáže současně vykonávat. Po bližším prozkoumání je jasné, že se jedná o dalšího superpolitika, kterému neděla problémy být ve stejný čas na více místech.

Pořád málo? Lidovecký předseda, zastupitel, člen dozorčí rady… a aby toho nebylo málo, stal se i asistentem senátorky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídři krajů za KDU-ČSL

A kým vším Pavel Mareš dokáže současně být? Je zastupitelem na Praze 10, kde je současně také členem Výboru zdravotního a sociálního a také členem Komise pro výchovu a vzdělávání. Další funkce plní pro KDU-ČSL, ve které je členem zároveň předsedou Obvodní organizace na Praze 10 a místopředsedou Krajského výboru v Praze.
 
Také stíhá být asistentem senátorky za Prahu 10 Renaty Chmelové. Té jsme se zeptali, jaké úkoly pro nii plní a zda vzhledem ke svému pracovnímu nasazení může být přínosným. Odpověď nám bohužel nedorazila. Aby toho nebylo málo, tak Mareš ještě sedí v dozorčí radě Pražské plynárenské Holding.
 
Pavel Mareš ale není jediným, kdo zvládá mnoho funkcí najednou. Již dříve jsme informovali například o Jaroslavu Štěpánkovi, který je taktéž zastupitelem na Praze 10 a zvládá vykonávat najednou dokonce sedmnáct funkcí. Ještě „lepší“ je první zástupce starosty na Praze 1 Daniel Hodek. Tento sociální demokrat má funkcí dokonce dvacet, ačkoli vládnou značné pochybnosti o  jeho vzdělání.
 
Dalším takovým násobným politikem je i lidovecký poslanec a starosta Prahy 7 Jan Čižinský. Ten má už dnes přes deset funkcí a jeho nejnovější ambicí je post pražského primátora.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

14:25 Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

Jak oznámil ministr Baxa z ODS, připravovaná mediální novela znamená změny. Místo 135 Kč se bude pla…