Poš*ěvák Xaver! Chvilkařka Filipová zase v ráži. A mladý chvilkař, co chtěl být poslanec, teď lituje

11.07.2020 15:40

Moderátor Luboš Xaver Veselý si rád zve k rozhovorům zajímavé hosty. Dává prostor i lidem, kteří se v jiných médiích tolik neobjevují. Před pár týdny si pozval mladého aktivistu spolku Milion chvilek Radoslava Sturma. A ten dodnes lituje, že na pozvání kývl. Vedle toho zkoušel Veselý pozvat Janu Filipovou, taktéž aktivistku Milionu chvilek, ale neuspěl. Dozvěděl se o sobě, že je „velkej poštěvák“.

Poš*ěvák Xaver! Chvilkařka Filipová zase v ráži. A mladý chvilkař, co chtěl být poslanec, teď lituje
Foto: Repro XTV
Popisek: Radoslav Sturm, aktivista spolku Milion chvilek pro demokracii a člen ODS

Anketa

Je Miroslav Kalousek zábavný politik?

7%
93%
hlasovalo: 12944 lidí
Jeden z regionálních pořadatelů demonstrací kampaně Milion chvilek pro demokracii, mladý student a čerstvý člen ODS, Radoslav Sturm v červnu zavítal do internetové televize XTV na rozhovor s Lubošem Xaverem Veselým. A dodnes toho lituje. Lituje toho dokonce natolik, že se rozhodl stáhnout z veřejného prostoru.

„Můj rozhovor na XTV dopadl tak, jak neměl. Nechtěl jsem, aby to tak dopadlo, ale bohužel se to už nedá vrátit zpět. Jsem nezkušený a mladý. O politice stále vím málo a nechci tvrdit, že vše vím nejlépe. Má nezkušenost vrhá špatný stín nejen na mě, ale i na mé blízké, ale hlavně na Milion chvilek, kterému tento rozhovor moc nepřidal. Proto jsem se rozhodl, že se nebudu veřejně hlásit k Milionu chvilek a přestanu demonstrace organizovat. Rád jim pomohu, ale už veřejně nevystoupím,“ vysvětlil Sturm na sociální síti Facebook.

Je rád, že se v dubnu 2019 rozhodl zorganizovat demonstraci. Vedle toho také prosadil umístění pamětní desky na divadlo v Šumperku.

„Jsem moc rád, že jsem demonstrace organizoval, ale nyní s tím musím skončit. Nechci totiž, aby má nezkušenost v politické debatě vrhala špatný stín na Milion chvilek, který samotné demonstrace začal a udělal více práce, než já v Šumperku,“ zdůraznil.

Radoslav Sturm lituje, že přijal pozvání od Veselého

Anketa

Chcete, abychom přijali azylanty z Hongkongu?

10%
90%
hlasovalo: 14372 lidí
Jana Filipová – žena, která pohnala před soud Andreje Babiše (ANO) za to, že označil demonstranty Milionu chvilek za zaplacené aktivisty – prozradila, že také dostala pozvánku na rozhovor s Lubošem Xaverem Veselým, ale odmítla ji, a to i s podrobným popisem toho, jak přesně o zmíněném moderátorovi smýšlí.

Odvolala se přitom na režisérku Věru Chytilovou, která již dnes není mezi námi, a která nazvala moderátora „poštěvákem“. Stalo se tak v roce 2008. V noční talk show Café X na jeho adresu poznamenala „vy jste velkej poštěvák, teda, vy poštíváte lidi“. Reagovala na slova Luboše Xavera Veselého, že jí někteří lidé milují, a jiní nenávidí. Chytilová odmítla, že by ji lidé nenáviděli. Tento výraz se jí zdál příliš silný.

Filipová konstatovala, že konkrétně Veselému by kývla na rozhovor snad jen „v posledním stadiu pomatení smyslů“.

„Děkuji za Vaši nabídku, kterou ovšem nehodlám akceptovat. Mám totiž svoji čest a vnitřní jasně dané mantinely. Jsem sice ráda, že Vás zajímají mé názory, ale pokud mou veřejnou prezentaci alespoň trošku sledujete, tak zajisté víte, že člověku jménem Luboš Xaver Veselý bych dala rozhovor leda v posledním stádiu pomatení smyslů, páč jak mu velmi trefně řekla paní Věra Chytilová – je to velkej pošťěvák. Takže ‚milého‘ Xavera pozdravujte a vyřiďte mu, že na mně si své jméno vylepšovat rozhodně nebude,“ napsala tehdy do XTV Filipová.

Pak už se jen rozloučila „čest práci, soudruzi“.

Jana Filipová odmítla pozvání od Veselého

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…