Poslanci budou schvalovat zahraniční mise armády

12.06.2012 6:17

Poslanci budou v úterý schvalovat plán nasazení českých vojáků v zahraničních misích v následujících dvou letech. Na programu je v úvodním kole také senátní novela, kterou chce opoziční ČSSD obnovit v plné výši vyplácení podpory v nezaměstnanosti propuštěným bez ohledu na to, zda získali odstupné, či nikoliv.

Poslanci budou schvalovat zahraniční mise armády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Sněmovna by měla projednávat rovněž předlohy, které podaly kraje. Je možné, že poslanci budou rozhodovat o vydání Otto Chaloupky (VV) k trestnímu stíhání. Policie ho chce obvinit pro podezření z přijetí úplatku od bývalého asistenta. Na programu ale zatím tento bod zařazen není.

Prvořadým úkolem armády zůstává zahraniční mise ISAF v Afghánistánu. Podle vládního návrhu tam bude příští rok moci působit až 539 českých vojáků, v roce 2014 nejvýše 340. Celkové náklady na mise se předpokládají příští rok ve výši 1,6 miliardy korun a o rok později 1,3 miliardy.

Senátní předlohu budou poslanci projednávat ze záporným stanoviskem vlády. Je možné, že ji zamítnou už v prvním čtení. Zákonodárci totiž už pravidla upravili a nyní mají propuštění lidé, kterým zaměstnavatel odstupné nevyplatí, nárok na kompenzaci ve výši 65 procent průměrného měsíčního čistého výdělku.

Zamítnutí hrozí i krajských předlohám. Jde o návrh Plzeňského kraje na vydání zákona o Národním parku Šumava a o tři předlohy, kterými reagoval Ústecký kraj na loňské sociální napětí ve Šluknovkém výběžku. Ve sněmovně leží už řadu měsíců.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…