Poslanci rozhodnou o zveřejňování smluv zdravotních pojišťoven

20.05.2015 6:26

Poslanci by dnes měli rozhodnout o předloze, která uloží zdravotním pojišťovnám zveřejňovat smlouvy s nemocnicemi a ambulancemi. Schvalovat budou také novelu, jež zavede spotřební daň na surový tabák a umožní snížit kauce menším distributorům pohonných hmot. V závěrečném čtení je i novela zákona o veřejném zdraví, u níž vyvolalo debaty hlavně očkování dětí.

Poslanci rozhodnou o zveřejňování smluv zdravotních pojišťoven
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci si odhlasovali zvýšení platu. Plat poslanců se tak zvýší příští rok o 1700 Kč, což je o tři procenta. ČSSD si svou tedy nakonec prosadila

V takzvané transparenční novele zákona o veřejném zdravotním pojištění poslanci asi podmíní zveřejněním smluv mezi pojišťovnami a zdravotnickými zařízeními účinnost těchto smluv. Sněmovna při schvalování normy rozhodne mimo jiné o návrhu poslanců hnutí ANO, podle kterého by si pacienti mohli legálně připlácet za dražší zdravotnické služby. 
   
V novele o spotřebních daní, která kvůli možným únikům zdaňuje surový tabák a umožní snížit z 20 milionů na polovinu kauce menším distributorům benzinu a nafty, je i ukončení daňové podpory biopaliv. Odpoledne poslanci mají pokračovat v úvodním kole projednávání jiné vládní předlohy, která by podporu těchto paliv v pozměněné formě prodloužila. 
   
Očkování dětí novela zákona o ochraně veřejného zdraví patrně nezmění. Pozměňovací návrhy, které by vedly například k zavedení individuálních očkovacích plánů, by měli poslanci podle doporučení zdravotnického výboru odmítnout. Sníží ale patrně navrhované pokuty za prohřešky vůči povinnému očkování dětí. Předloha mění i ochranu před hlukem. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…