Poslanec ANO označil homosexuály za postižené lidi a Šlechtová zuří. Takto ho za to vypráskala

28.06.2018 16:39

Poslanec hnutí ANO Milan Brázdil označil stejnopohlavní páry za postižené. A postižení podle jeho názoru nemají nárok mít děti. Svým výrokem řadu lidí pobouřil, ale omlouvat se za něj nehodlá. Dovolává se mimo jiné poslanecké imunity. Bývalá ministryně obrany Karla Šlechtová nenechává na svém kolegovi nit suchou.

Poslanec ANO označil homosexuály za postižené lidi a Šlechtová zuří. Takto ho za to vypráskala
Foto: www.karlaslechtova.cz
Popisek: Karla Šlechtová

Poslankyni Karlu Šlechtovou zvolenou za hnutí ANO notně rozčílil její kolega poslanec Milan Brázdil, který označil homosexuální páry za postižené. A postižení lidé podle jeho názoru nemají právo mít děti. Šlechtovou tím rozzuřil takřka do běla. Sluší se připomenout, že paní exministryně se před časem přihlásila ke komunitě gayů a leseb. Slova poslance Brázdila jsou tak pro ni ještě závažnější, než by se mohlo na první pohled znát.

„Postižení lidé nemůžou být manželé a mít děti,“ vyjádřil se doslova Babišův poslanec z Olomouckého kraje. Za svými slovy si pevně stojí a odmítá se omlouvat. Dovolává se přitom poslanecké imunity. „Já mám přece na vyjádření svého názoru imunitu. Za to, že předkládám a podepisuji (návrhy zákonů, pozn. red.) a že chci, aby normální bylo manželství mezi mužem a ženou, nemůžu být dehonestován. Docela se to teď valí, e-mailů přibývá, lidí, kteří jsou tím, nechci říct potrefení, ale kterých se to týká. Už toho je moc,“ dodal zákonodárce. Jeho slova přinesl Český rozhlas.

Víc se k tomu nechtěl vyjadřovat.

Zato poslankyně Šlechtová se vyjádřila. Když četla názory svého olomouckého kolegy, nevěřila vlastním očím. Bývalá ministryně doufá, že kolega se za svůj výrok omluví celé gay komunitě. Ten však už předem sdělil, že tak rozhodně činit nebude.

„Nevycházím z údivu, opravdu poslanec za ANO řekl, že ‚postižení lidé nemůžou být manželé a mít děti‘? ‚Postižení‘ míněno homosexuálové. Doufám, že měl horečku a že jako poslanec volený voliči do Sněmovny se omluví celé gay komunitě,“ vyjádřila své rozhořčení Šlechtová.

MUDr. Milan Brázdil

  • ANO 2011
  • Oficiální web, kde můžete položit dotaz: www.anoolomouc.cz
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

8:41 Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

„Principy. Spolupráce. Síla.“ To vytkl šéf evropské diplomacie Josep Borrell jako to hlavní, co musí…