Poslanec TOP 09: Ocenil bych, kdyby Zeman, Sobotka a Babiš nedělali z celého národa blbce

09.01.2014 9:21

Trapná komedie sehrávaná pro český národ. Tak reaguje poslanec hnutí STAN Jan Farský na svém Facebooku na informace o tom, že kabinet Jiřího Rusnoka na výjezdním zasedání v Židlochovicích u Brna projednal služební zákon navržený sociální demokracií a otevřel tak cestu k jmenování nové vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD) a Andreje Babiše (ANO) jako ministra financí.

Poslanec TOP 09: Ocenil bych, kdyby Zeman, Sobotka a Babiš nedělali z celého národa blbce
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec Jan Farský

Anketa

Kdo by byl lepší premiér?

hlasovalo: 10620 lidí

„Zeman si stanovil nesmyslnou podmínku projednání zákona o státní službě v prvním čtení jako náhradu za chybějící lustrační osvědčení Babiše. Nesmyslně na to naskakuje vláda, která se prý snaží pomoci, a nesmyslně se také svolává mimořádná schůze Poslanecké sněmovny," napsal poslanec Jan Farský na svůj facebookový profil.

Reagoval tak na informace uvedené v článku serveru iDnes.cz o tom, že ministři kabinetu Jiřího Rusnoka udělali krok k tomu, aby vláda Bohuslava Sobotky mohla být rychleji jmenována.

Služební zákon je podmínkou Zemana pro jmenování Babiše ministrem financí

Prezident Miloš Zeman totiž podmínil jmenování šéfa hnutí ANO Andreje Babiše do vlády na post ministra financí tím, aby zákon prošel prvním čtením ve sněmovně. Nyní by se mu dolní komora mohla věnovat na mimořádné schůzi sněmovny od 21. ledna. Kromě toho poslanci projednají i zákony, které požadují protikorupční organizace sdružené v projektu Rekonstrukce státu.

Farský má ale na výše uvedený požadavek prezidenta svůj názor. „Celá ta taškařice Zemana, Babiše a Sobotky doplněných koaličními poslanci má ale jen jeden důvod - Babiš nemá a nebude mít negativní lustrační osvědčení," napsal dále na sociální síť.

„Skrývat se to může, jak chce, mlžit se může, ale o nic jiného nejde. Osobně bych ocenil, kdyby na rovinu přiznali, že pozitivní lustrační osvědčení Babiše není překážkou pro výkon funkce ministra a nedělali z celého národa blbce a z poslanců onuce ve svých mediálně mocenských hrách," uzavřel poslanec.

Co napsal Jan Farský na svůj Facebook:

Trapná komedie sehrávaná pro český národ.

Zeman si stanovil nesmyslnou podmínku projednání zákona o státní službě v prvním čtení jako náhradu za chybějící lustrační osvědčení Babiše.

Nesmyslně na to naskakuje vláda, která se prý snaží pomoci, a nesmyslně se také svolává mimořádná schůze Poslanecké sněmovny.

A aby to tak nekřičelo, na schůzi se zařadí další zákony podporované Rekonstrukcí státu, jako že se spěchá v boji proti korupci...

Celá ta taškařice Zemana, Babiše a Sobotky doplněných koaličními poslanci má ale jen jeden důvod - Babiš nemá a nebude mít negativní lustrační osvědčení.

Skrývat se to může, jak chce, mlžit se může, ale o nic jiného nejde.

Osobně bych ocenil, kdyby na rovinu přiznali, že pozitivní lustrační osvědčení Babiše není překážkou pro výkon funkce ministra a nedělali z celého národa blbce a z poslanců onuce ve svých mediálně mocenských hrách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…