Poslankyně: Zvířata trpí horkem. Namáčejte jim tlapky do studené vody a větrejte v drůbežárnách

22.07.2015 10:14

Tropické teploty, které sužují Českou republiku, nenechávají v klidu komunistickou poslankyni Miloslavu Vostrou. Ta na svém profilu na ParlamentníchListech.cz varuje zejména před následky, které by horké počasí mohlo způsobit zvířatům. A tak raději sepsala návod, kterak máme k němým tvářím přistupovat, abychom jim nezpůsobili újmu na zdraví.

Poslankyně: Zvířata trpí horkem. Namáčejte jim tlapky do studené vody a větrejte v drůbežárnách
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

„Nikdy bychom neměli připustit přehřátí zvířete třeba tím, že ho zapomeneme v autě a jdeme nakupovat,“ upozorňuje Vostrá s tím, že i tak je zvířatům hodně horko. „Lepší, než polévat psy studenou vodou, je ochladit je vlhkou textilií, nebo jim namáčet tlapky do chladné vody. To jsou rady zkušených pejskařů. V rozpálených městech mají nedostatek vody i ptáci, a tak není na škodu dát jim na trávu či na okno misku s vodou,“ dala poslankyně k dobru rady, jak se chovat ke zvířectvu ve městech.

Zemědělci na venkově to dle ní rovněž nemají jednoduché. „V drůbežárnách je třeba prakticky nepřetržitě větrat, aby se ve velkých halách drůbež doslova neudusila. Co se týče prasat, ta by měla mít denně k dispozici na jedno zvíře minimálně 25 litrů vody a dojnice dokonce 100 – 180 litrů vody na den,“ míní Vostrá.

Ministr zemědělství Marian Jurečka již prý na nastalou situaci zareagoval koncepcí boje se suchem, kterou předloží vládě. Jenomže ta bude dle Vostré ve vládě dotvářena ještě další dva roky. „Takže ani příští rok zřejmě Jurečka problém nevyřeší. Se suchem, podle ministra, se má bojovat i rekonstrukcí závlahových systémů. Je škoda, že o ně nebylo pečováno soustavně. Možná bychom si tyto problémy alespoň někde ušetřili,“ povzdechla si Vostrá.

Celý komentář k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…