Postřelil údajného zloděje, ten zemřel. Teď mu hrozí 16 let vězení

04.05.2012 17:04

Ve Fakultní nemocnici v Ostravě zemřel devětatřicetiletý Rom, údajný zloděj, kterého minulý týden trefil šípem do hlavy člověk chránící svůj majetek. Muž se tak bude pravděpodobně zodpovídat z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Lidé v Chotěbuzi chystají petici na podporu střelce.

Postřelil údajného zloděje, ten zemřel. Teď mu hrozí 16 let vězení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice - ilustrační foto nemocnice

Majitele nemovitosti v Chotěbuzi na Karvinsku trápily nájezdy zlodějů. Uvnitř stavby připomínající stodolu měl zařízenou posilovnu a opravoval tam motocykly. Když vchod opatřil speciálním zamykáním, zloději se dovnitř probourali. Proto se rozhodl bránit.

Podle policie se nejednalo o nutnou obranu

Když minulý čtvrtek spatřil u budovy trojici Romů, kteří do obce přijížděli z Karviné, na jednoho vystřelil z kuše a zasáhl ho do hlavy. Šíp se jednomu z trojice zabodl za levé ucho. Těžce zraněného přepravil záchranářský vrtulník do ostravské nemocnice, kde se okamžitě podrobil náročné operaci. Přesto jeho stav zůstával kritický. "Muž v noci ze čtvrtka na pátek zemřel," uvedl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Policisté posuzovali střelcovo počínání, ale po výsleších odmítli jeho čin jako nutnou obranu a obvinili ho z těžkého ublížení na zdraví. Nyní ho velmi pravděpodobně čeká rozšíření kvalifikace na těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, za což mu hrozí až šestnáctileté vězení.

Vyšetřován je na svobodě a hájí se tím, že měl strach. Romové zase tvrdí, že šli jen obhlížet okolí, zda se tam nepovaluje nějaký šrot a mužův zásah označují za popravu. Lidé z Chotěbuzi se jednoznačně staví na stranu střelce. "Zloději nás tady trápili delší dobu a on bránil jen svůj majetek. Naši chlapi už připravují petici na jeho podporu, nesouhlasíme s tím, aby skončil ve vězení," uvedla Martina Vařílková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…