Pozdvižení. Senátor Doubrava na dovolené na Krymu. A měl tam i schůzku

06.08.2022 15:22

Senátor Jaroslav Doubrava je na dovolené na Krymu. Mimo jiné tam však také jednal se šéfem tamější ruské administrativy Sergejem Aksjonovem. Píše o tom server iDnes.cz s odvoláním na Deník N.

Pozdvižení. Senátor Doubrava na dovolené na Krymu. A měl tam i schůzku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Doubrava

O Doubravově návštěvě na Krymu se zmínil právě Sergej Aksjonov. Zmínil se, že má radost, že v Republice Krym může přivítat přítele a hosta z České republiky. Jaroslav Doubrava je podle Aksjonových slov známý svou mnohaletou podporou země a iniciativami k navázání přátelských a partnerských vztahů s Ruskem. 

„Spolu s panem Doubravou jsme probírali kulturní výměnu mezi našimi národy, záležitosti obchodních vztahů ve světle současných událostí a zkoumali možnosti spolupráce,“ doplnil Aksjonov. 

Oficiální zpráva krymského parlamentu pak hovoří o tom, že Doubrava uvedl, že zastupuje mnoho obyčejných Čechů, kteří nepodporují politiku své vlády. Zároveň také zmínil, že zastupuje podnikatele, kteří chtějí obchodovat s Krymem navzdory sankcím.

Doubrava, jenž v Senátu zastupuje Severočechy (dříve komunisty), byl v minulosti opakovaně proti usnesením, která se týkala rusko-ukrajinské války.

To, že Doubrava zamířil na Krym, okomentoval někdejší ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). „Kolaborace s ruskými okupanty má v Česku hlubokou tradici. V době, kdy agresor denně vraždí nevinné civilní oběti, může tohle udělat jenom duševní mrzák. Zaslouží si pranýř a opovržení,“ zaznělo z jeho úst velmi kriticky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Podraz“ na ČT den před eurovolbami: Tři zástupci SPOLU v debatě. Babiš vidí rudě

4:40 „Podraz“ na ČT den před eurovolbami: Tři zástupci SPOLU v debatě. Babiš vidí rudě

„Podraz.“ Tak komentuje plán České televize na obsazení tzv. Superdebaty před červnovými evropskými …