Praha mimořádně projedná desetiletý tendr na svoz odpadu

15.01.2015 15:00

Pražští radní budou dnes odpoledne na mimořádném jednání řešit desetiletý tendr na svoz odpadu za 12,8 miliardy korun, s jehož přípravou začali v prosinci. Příští týden zakázku projednají zastupitelé. Informovala o tom ČTK s odkazem na vyjádření radní pro infrastrukturu Jana Plamínková.

Praha mimořádně projedná desetiletý tendr na svoz odpadu
Foto: Pražské služby
Popisek: Pražské služby

Praha má se svozem odpadu dlouhodobé problémy. Smlouva s Pražskými službami skončila před několika lety a město od té doby miliardové smlouvy několikrát bez soutěže prodloužilo. "Nechceme opakované provizorium, k jakému musela Praha v posledních letech přistupovat, aby tato služba vůbec fungovala," řekla už v prosinci k tendru Plamínková. 
    
Smlouvy se současnými dodavateli skončí v závěru měsíce a radní chystají další prodloužení kontraktu za 1,6 miliardy korun bez DPH. Spolupráce podle radní potrvá do poloviny roku 2016, tedy do doby, než bude znám vítěz otevřeného výběrového řízení. Za podobný postup při zadávání zakázek přitom deset bývalých radních čelí obžalobě v kauze opencard. 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…