Pravice má šanci na vládu, Zeman by ale chtěl aktuální podpisy

23.07.2013 13:50

Pokud by vláda Jiřího Rusnoka nezískala důvěru, prezident Miloš Zeman připustil, že by dal šanci pravicové koalici. Podle slov předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Petra Gazdíka by ale požadoval aktuálních 101 podpisů.

Pravice má šanci na vládu, Zeman by ale chtěl aktuální podpisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

"Nestačily by mu ty podpisy z června, ale chtěl by podpisy aktuální," uvedl pro iDnes.cz Petr Gazdík. Dozvěděl se to od Miloše Zemana v pondělí, když s ním byl jednat v Lánech. Prezident si takto postupně zve předsedy poslaneckých klubů jednotlivých parlamentních stran.

Podle Gazdíka bylo z rozhovoru znát, že prezident nenechá Rusnokovu vládu bez důvěry u moci až do řádných květnových voleb. Podobně hovoří i šéf poslanců ODS Marek Benda. "To si skutečně nemyslím," řekl k případné Rusnokově vládě bez důvěry.

Zopakoval i požadavek aktuálních 101 hlasů. "Prokážeme mu to při hlasování o Rusnokově vládě," ujišťuje Benda. Občanští demokraté ani TOP 09 nehodlají Rusnokovu vládu podpořit – ani jí pomoci tím, že by opustili sál. Proti vládě hodlá hlasovat i několik nezařazených poslanců a strana LIDEM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…