Předseda pražské organizace TOP 09 chce od premiéra Sobotky omluvu

24.02.2014 18:15

Jiří Vávra, předseda organizace TOP 09 v hlavním městě Praze, požaduje po předsedovi české vlády Bohuslavu Sobotkovi omluvu za jeho dnešní výrok. Premiér dnes uvedl, že do pražské organizace ANO vstoupili bývalí členové ODS a TOP 09, kteří se zkompromitovali spoluprací s tzv. kmotry.

Předseda pražské organizace TOP 09 chce od premiéra Sobotky omluvu
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

Sobotka to uvedl v souvislosti s tím, že předsedkyní pražské organizace hnutí ANO se stala Radmila Kleslová, která nedávno z ČSSD vystoupila.

„Ani TOP 09 v Praze, ani její členové nemají nic společného se zvolením sociální demokratky a místostarostky Prahy 10 Radmily Kleslové předsedkyní pražské organizace hnutí ANO. Jsou to personální spory dvou nyní koaličních stran, od kterých se vedení pražské TOP 09 jednoznačně distancuje,“ uvedl Vávra v prohlášení rozeslaném médiím.

Podle Vávry je zdůvodnění předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který se prý problémy v koaličních stranách ČSSD a ANO snaží hodit na TOP 09, lživé a populistické.

„Přesto žádám Bohuslava Sobotku, aby výrok o údajně zkompromitovaných členech spojených s kmotry z podnikatelského světa v souvislosti s TOP 09 vzal zpět a omluvil se za něj. Jsou to právě politici TOP 09, kteří se snaží na magistrátu bojovat s pozůstatky kmotrovských manýrů,“ dodal Vávra.

Plný text vyjádření Jiřího Vávry:

Ani TOP 09 v Praze, ani její členové nemají nic společného se zvolením sociální demokratky a místostarostky Prahy 10 Radmily Kleslové předsedkyní pražské organizace hnutí ANO. Jsou to personální spory dvou nyní koaličních stran, od kterých se vedení pražské TOP 09 jednoznačně distancuje.

Zdůvodnění předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který se problémy v koaličních stranách ČSSD a ANO snaží hodit na TOP 09, je lživé a populistické.

Jsem ale rád, že Bohuslav Sobotka potvrdil dlouhodobou spolupráci mezi Andrejem Babišem a Radmilou Kleslovou, a tím i jasnou personální politiku hnutí ANO v Praze. Je logické, že když je někdo slavista, bude mít blízko k lidem, kteří fandí sešívaným. Stejně tak si bývalý agent StB vybírá své spolupracovníky mezi lidmi se stejnou pověstí.

Přesto žádám Bohuslava Sobotku, aby výrok o údajně „zkompromitovaných členech spojených s kmotry z podnikatelského světa“ v souvislosti s TOP 09 vzal zpět a omluvil se za něj. Jsou to právě politici TOP 09, kteří se snaží na magistrátu bojovat s pozůstatky kmotrovských manýrů.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …