Premiér Sobotka v USA při snídani mluvil do rádia. Takhle to dopadlo

20.11.2014 19:37

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vystoupil ve čtvrteční Kauze dne a popisoval nejen to, co se dělo při jeho návštěvě Spojených států. Odhalení busty Václava Havla považuje za velkou událost pro celou naši zemi. Naší zemi může pomoci i to, že bývalá ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová má stále výrazné slovo v tamní politice. Prozradil i to, co ho jako premiéra hodně baví.

Premiér Sobotka v USA při snídani mluvil do rádia. Takhle to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka hlasuje

Nejprve řekl pár slov k odhalení busty Václava Havla: „Byla to pro mne emotivní chvíle a významná událost. ... Bylo to důležité pro celou Českou republiku. A bude to natrvalo dokládat úctu, kterou Američané k Václavu Havlovi mají,“ podotkl hned v úvodu Sobotka. S Havlovým jménem si Američané spojují změny, ke kterým došlo po roce 1989. Jiné jméno nezmiňují.

V USA prý nemá mnoho času na odpočinek, neboť plní poměrně náročný program, ale počítal s tím. Rozhovor byl poměrně krátký, neboť se odehrával v čase okolo premiérovy snídaně. Dokonce i rodina je prý smířena s tím, že tatínka moc nevidí, často pouze v televizi. Aby toho nebylo málo, tak krátce po návratu ze Spojených států zamíří na návštěvu do Izraele. Přesto, že má tak málo času, ho ale premiérování baví.

„Mě baví věci měnit, mě baví zlepšovat obraz České republiky navenek a když se podíváte, tak zjistíte, že se to po deseti měsících daří,“ podotkl Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…