Premiérovi už jsem od plic řekla své, prohlásila vicepremiérka Peake

30.08.2012 19:58

Bleskový odchod Petra Lessyho z čela policie podle všeho rozlítil vicepremiérku Karolínu Peake (LIDEM). Dala jednoznačně najevo, že jí vadí s jakou rychlostí ke změně došlo a to bez konzultace premiéra Petra Nečase (ODS) s koaličním partnery.

Premiérovi už jsem od plic řekla své, prohlásila vicepremiérka Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas s Karolínou Peake

Vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM) se po rozkolu ve dnes opoziční straně Věci veřejné jednoznačně postavila za vládu premiéra Petra Nečase (ODS). Avšak, blesková rošáda, která se odehrála v čele policie, podle všeho zvedla Peake ze žide. České televizi oznámila, že už premiérovi od plic řekla, co si o rychlosti personální změny myslí. Její vyjádření zaznělo i ve čtvrtečních komentářích.

Nic jsme nevěděli

 "Nicméně já už jsem panu premiérovi řekla od plic, co si myslím o rychlosti této změny v úřadu policejního prezidenta. Myslím si, že je fér tuto změnu s koaličními partnery konzultovat, nebo o ní alespoň informovat," říká vicepremiérka Peake.  Jednoznačně tak dala najevo, že se jí nelíbilo, že se o změnách v policii dozvídala v podstatě až z médií.

Je však třeba také říci, že politici LIDEM, kteří požadují schůzku koalice spojenou s aktuálním děním v policii, dávají dopředu najevo, že nehodlají omezit stabilitu vlády.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…