Přes Česko na Ukrajinu. 3,8 miliardy za řeckou munici, napsali Řekové. A Ukrajinci se toho chytli

02.04.2024 12:11

Kde se vezme munice pro Ukrajinu? To je otázka, na kterou je mnohem méně odpovědí, než na otázku, kdo na ni poskytne peníze. Část by mohla být z Řecka. Řecký server iEidiseis totiž včera napsal, že se vyskladňuje munice řecké armády pro Ukrajinu, a že zapojena bude Česká republika. Hovoří se o částce 3,8 miliardy korun. Zprávu už převzala ukrajinská média.

Přes Česko na Ukrajinu. 3,8 miliardy za řeckou munici, napsali Řekové. A Ukrajinci se toho chytli
Foto: Repro X
Popisek: Dělostřelecká munice - ilustrační foto

Velkou pozornost v českých médiích budí tzv. česká iniciativa, kdy se česká vláda snaží získat dělostřelecké granáty pro Ukrajinu, která jich má nedostatek. Co týden vychází zpráva o tom, kdo na tuto iniciativu chce věnovat peníze, Německo má na munici ráže 155 milimetrů přispět částkou skoro 15 miliard korun.

Na iniciativu už přišly chvalozpěvy z Velké Británie, že se díky ní podaří zachránit celá města.

Záhadou ale je, odkud se má tato munice vzít. Podle zdrojů Echo24 by měla část munice pocházet z Maroka a z Indonésie, ale i z jiných zemí.

Dle řeckého portálu iEidiseis by mohla část munice pocházet od řecké armády. Včera tento server zveřejnil informaci, že řecké sklady munice jsou vyprazdňovány pro pomoc Ukrajině. Vláda se prý chystá velké množství zaslat na Ukrajinu právě přes Českou republiku a už shání potřebná povolení od parlamentních výborů. Munice údajně pochází od řecké armády a jedná se o munici, která „není aktivní, ale je použitelná“. Česku by měla být prodána za 150 milionů eur, tedy 3,8 miliardy korun.

Zprávu už každopádně převzala ukrajinská média a mediální sféra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je to zrůdné chování naší zločinné krvežíznivé vlády a i prezidenta, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepedros491 , 02.04.2024 13:01:10
kteří nás zatáhli do války která se nás neměla týkat. Zdrženlivost měla být na místě. Na Ukrajině se vede válka mezi Ruskem a USA není to náš problém . Rvou se v podstatě o to komu bude Ukrajina jako kolonie patřit. Tak prasácky nezodpovědně aktivistická není žádná jiná vláda v Evropě všechny zvažují možná bezpečnostní rizika kromě Fialové vlády která nás posunula do první línie i pomocí protektorátní smlouvy DCA. To jim není líto ani dětí a žen které naše granáty zabíjejí nejen na Donbasu ale i v Rusku ?

|  36 |  0

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…