Prezident Zeman varoval z rádia před neonacismem: Je tu jedna strana, která zneužívá migrační krizi...

29.05.2016 17:15

Prezident Miloš Zeman v neděli v podvečer vystoupil v tradičním diskusním pořadu Prezidentský Pressklub. S moderátorem Lubošem Xaverem Veselým hovořil o migrační krizi, která podle něj navzdory ujišťování, jak se situace uklidňuje, bude ještě mnohem dramatičtější než doposud.

Prezident Zeman varoval z rádia před neonacismem: Je tu jedna strana, která zneužívá migrační krizi...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Anketa

Připadá pro vás v úvahu Michal Horáček coby kandidát na prezidenta?

6%
94%
hlasovalo: 20275 lidí

Vše prý závisí na tom, zda se EU podaří uzavřít dohodu s Tureckem. „Jestliže tato dohoda nebude uzavřena, Turecko pustí do Evropy miliony migrantů. Jestliže uzavřena bude, tak k nám přijede několik milionů Turků a Kurdů, kteří už nebudou potřebovat víza, a s nimi těch dva a půl milionu migrantů,“ varoval prezident.

Podporuje myšlenku evropské pohraniční stráže, kritizoval prý to, že bude s plánovanými patnácti stovkami příslušníků zcela bezbranná. Vyjádřil také názor, že hlavní trasa teď povede přes Itálii. Existují prý i jiné možnosti, třeba cesta přes Ukrajinu, kterou prezident nazval „dálkovým pochodem“.

„Chystám se vystoupit v Lidicích a varovat před těmi, kteří migrační krizi zneužívají a vpouštějí kvůli tomu do veřejné debaty neonacismus. Je tu jedna neonacistická strana, která zneužívá migrační krizi ve svůj prospěch a podporuje neonacistické tendence, a nejen u nás,“ uvedl v rádiu prezident. Při projevu v Lidicích se ji prý chystá jmenovat.

Ostatní strany prý přistupují k migrační krizi rozumně, prezident ocenil zejména přístup hnutí ANO a jmenovitě Andreje Babiše. Věří prý, že i ČSSD zaujme časem podobný názor.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…