Prezident dnes vystoupí na programové konferenci Strany práv občanů

07.11.2015 6:11

Prezident Miloš Zeman dnes v Praze vystoupí na sjezdu Strany práv občanů (SPO), který se bude zabývat hlavně programem strany. Prezident je čestným předsedou této politické organizace, která dříve nesla název Strana práv občanů - zemanovci. Mezi její hlavní cíle v minulosti patřilo dostat Zemana jako kandidáta strany na Hrad, což se v roce 2013 podařilo při první přímé volbě hlavy státu.

Prezident dnes vystoupí na programové konferenci Strany práv občanů
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Předsedou levicové SPO je od loňského roku bývalý prezident Agrární komory ČR a nynější senátor Jan Veleba. Stranu reprezentuje několik dalších známých osobností. Patří mezi ně třeba devětasedmdesátiletý senátor František Čuba, který v minulosti býval předsedou JZD Slušovice. Za minulého režimu se proslavil jako autor "slušovického zázraku", když z průměrného družstva Slušovice na Zlínsku vybudoval agrokombinát se sedmimiliardovým obratem. Ve Zlínském kraji straně šéfuje kancléř prezidenta Vratislav Mynář, kterému Národní bezpečnostní úřad (NBÚ) nedávno odmítl udělit bezpečnostní prověrku na nejvyšší stupeň přísně tajné.

Strana vznikla v roce 2010. SPO si na své konto příliš úspěchů kromě prezidentských a senátních voleb nepřipsala. V loňských komunálních volbách strana získala jen 43 mandátů z celkového počtu kolem 62.000. V roce 2013 se v předčasných volbách nedostala do Parlamentu. O rok dříve v krajských volbách strana získala po celé republice pět mandátů, a to ve Zlínském a Pardubickém kraji.

 

 

 

 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…