Prezident jmenoval staronového rektora zlínské univerzity

16.12.2014 14:28

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě jmenoval staronovým rektorem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Petra Sáhu. Dosavadní rektor byl v říjnu akademickým senátem zvolen na další funkční období, což je podle Zemana dokladem toho, že rektorovo předchozí funkční období v čele zlínské univerzity bylo úspěšné. Prezident také vyzdvihl skutečnost, že Sáha neměl při volbě protikandidáta.

Prezident jmenoval staronového rektora zlínské univerzity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Šestašedesátiletý Sáha stál u zrodu Univerzity Tomáše Bati a už v letech 2001 až 2007 byl jejím rektorem. Před svým návratem do čela univerzity před čtyřmi lety se věnoval vědecké práci. Byl ředitelem Ústavu aplikovaného výzkumu Univerzitního institutu a ředitelem Centra polymerních materiálů Fakulty technologické.

Sáha je odborníkem v oboru polymerních materiálů a procesů například v medicíně a potravinářství. Při výzkumu se zaměřoval mimo jiné na materiálové inženýrství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…