Při mediální síle Klause se dostavily důsledky, popisuje volby odborník

25.05.2014 23:03

Podle komentátorů, kteří byli ve volebním speciálu ČT pozváni do studia, se na volbách do Evropského parlamentu projevil český euroskepticismus. Může za to prý i doba prezidentování Václava Klause.

Při mediální síle Klause se dostavily důsledky, popisuje volby odborník
Foto: hns
Popisek: Eurovolby, ilustrační koláž

„Já si myslím, že je to dáno tím, že celá řada politických stran začala hrát koncept národní hrdosti vůči diktátu Bruselu,“ uvedl v ČT historik Jaroslav Žák. „Při mediální síle prezidenta Klause se musí nutně projevit důsledky,“ dodal Žák, podle něhož nyní „sklízíme důsledky deseti let pobytu Václava Klause na Hradě“.

Podobně hovořil i sociolog Jaromír Volek, podle něhož se Česká republika nachází na konci určitého historického procesu, který má povahu staletí. „I české děti se učí určité vyprávění o tom, jak Češi, statní rekové, trpí,“ řekl s tím, že zároveň jim v nadsázce zlá státní moc kazí vše, co by sami Češi zvládli.

„Využívají tento typ mytologického vyprávění, na jehož konci je nulová nebo velmi nízká identifikace,“ dodal ke zmíněným politickým stranám Volek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…