Přijeďte taky. Teď, nebo nikdy. Uprchlíci teď začnou zvát své příbuzné a spustí se mnohem větší vlna, píší v USA

09.09.2015 7:35

Evropě prý hrozí další migrační vlna. Uprchlíci, kteří se úspěšně dostali do Evropy, totiž inspirují tisíce dalších od Iráku po Nigérii k podniknutí riskantní a náročné cesty. Informoval o tom server Novinky.cz s odvoláním na úterní vydání deníku The Wall Street Journal (WSJ). Nicméně organizace, které příliv migrantů do Evropy sledují, zatím žádnou další vlnu neevidují.

Přijeďte taky. Teď, nebo nikdy. Uprchlíci teď začnou zvát své příbuzné a spustí se mnohem větší vlna, píší v USA
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

„Tohle je zlatá šance. Je naprostý nesmysl zůstávat v Iráku, když je šance odejít,“ řekl redakci WSJ 27letý Iráčan, který se společně s pěti kamarády v neděli vydal letecky z Bagdádu přes Turecko do Řecka.

Lidi k odchodu inspirují ti, kteří se do Evropy v posledních dnech dostali, a píší o tom na sociálních sítích nebo telefonují domů.

Celý text je ZDE

Podle WSJ lidé ze zemí sužovaných dlouhodobě válkou a nestabilitou říkají, že využijí rozhodující chvíle, Evropě tak hrozí nová migrační vlna.

Tento trend se prý týká například i Nigérie, odkud lidé prchají před násilnostmi páchanými islamistickou sektou Boko Haram. „Většina z nás, kdo mají povědomí o migračním trendu ve světě, si pořád není jistá, co přesně dělat. Ale většina z nás by raději kašlala na důsledky a vydala se do Evropy za lepšími životními příležitostmi,“ řekl muž v uprchlickém táboře na severu Nigérie.

Organizace působící v zemích hostící syrské uprchlíky a sledující jejich pohyb do Evropy přes Řecko však žádnou novou imigrační vlnu zatím nevidí.

 

 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášely. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášely. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se podle býv…