Příkop a mávání sekyrami. Andrej Babiš vysvětlil, jak se bránit migraci

11.07.2017 9:41

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se na svém facebookovém profilu vyjádřil k migrační krizi. Napsali mu totiž, jak říká, společný e-mail manželé Svobodovi, kteří se jej ptali na ekonomickou stránku věci.

Příkop a mávání sekyrami. Andrej Babiš vysvětlil, jak se bránit migraci
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

„Z toho, co tady v České republice stojí jeden migrant, by při ekonomické pomoci migrantům v muslimských zemích nebo v jejich demilitarizovaných územích bylo možné pomoci stovkám migrantů. Kolika lidem by se tedy pomohlo, kdyby pomoc směřovala do jejich zemí?” zeptali se manželé.

Babiš v té souvislosti uvedl, že on byl prvním českým politikem, který řekl, že se Evropa musí spojit a problém migrace řešit jako celek. „A to bylo ještě předtím, než se vůbec o migrační krizi začalo mluvit v televizi. Dokonce jsem se tehdy potkal s tajemníkem NATO a řekl jsem mu svůj názor: že potřebujeme Evropskou armádu, a že lodě NATO mají bránit hranice Evropy na moři,“ zmínil Babiš s tím, že od té doby se stala spousta otřesných věcí a je skoro jisté, že další nás čekají.

Anketa

Jakou koalici doporučujete Andreji Babišovi?

77%
hlasovalo: 6962 lidí

„My ale máme možnost zabránit tomu, aby se stávaly u nás. Doteď jsme totiž nedovolili žádný masivnější příliv migrantů. Nám se po republice nepohybují ‚osamělí vlci‘ připravení udeřit jako ve Francii, Anglii, Německu… A když budou naše tajné služby fungovat, jak mají, tak máme reálnou šanci své bezpečí uhájit – bezpečí, o kterém se může státům na západ od nás leda tak zdát,“ sdělil a poukázal i na svou knihu O čem sním, když náhodou spím, v níž podle svých slov věnoval velkou část tématu bezpečnosti.

Jak z ní následně cituje, Evropská unie by podle něj měla být jako stará slovanská nebo keltská vesnice. „Uvnitř ní lidi obchodují, navštěvují se, pomáhají si. No, taky se někdy hádají. Normální život. Dneska se tomu říká volný pohyb zboží, služeb, kapitálu a osob. Ale za posledním stavením to končí. Palisáda, příkop, hliněný val. Hranice. Tahle naše vesnička nemůže ubytovat každého, kdo hledá lepší život. Na to není dost velká. Pohostinnost nabídne jen tomu, kdo může přispět ostatním. Vesnici chrání ozbrojenci, kteří jsou dobře vyzbrojeni a vycvičeni. A když je cizinců na hranicích příliš a mávají sekyrami, tak jdou pomoct i odvážní obyvatelé. To znamená všichni,“ píše Babiš. 

Všímá si, že do Evropy proudí tisíce lidí, kteří utíkají před válkou v Sýrii a v Libyi. „Jediné řešení je mír v těchto zemích, rekonstrukce formou Marshallova plánu a návrat uprchlíků domů. Že bychom jim otevřeli hranice, problém nevyřeší. Naopak. Zadělali bychom si na daleko větší. Ohrozili bychom svoje bezpečí a náš dosavadní způsob života,“ uzavřel s tím, že Češi a české firmy by si měli vybrat, kdo bude u nás žít a pracovat. A pokud někdo dle něj chce zde být, musí se přizpůsobit našim zvykům a způsobu života. I z toho důvodu tak odmítá kvóty na přerozdělování migrantů a diktát Bruselu.

Celý příspěvek Andreje Babiše:

Napsali mi společný mail manželé Svobodovi: “Z toho, co tady v České republice stojí jeden migrant, by při ekonomické pomoci migrantům v muslimských zemích nebo v jejich demilitarizovaných územích bylo možné pomoci stovkám migrantů. Kolika lidem by se tedy pomohlo, kdyby pomoc směřovala do jejich zemí?”

Spousta lidí už zapomněla, že já jsem byl první český politik, který navážno řekl, že se Evropa musí spojit a problém migrace řešit jako celek. A to bylo ještě předtím, než se vůbec o migrační krizi začalo mluvit v televizi. Dokonce jsem se tehdy potkal s tajemníkem NATO a řekl jsem mu svůj názor: že potřebujeme Evropskou armádu, a že lodě NATO mají bránit hranice Evropy na moři.

Od té doby se stala spousta otřesných věcí a je skoro jisté, že další nás čekají. My ale máme možnost zabránit tomu, aby se stávaly u nás. Doteď jsme totiž nedovolili žádný masivnější příliv migrantů. Nám se po republice nepohybují “osamělí vlci” připravení udeřit jako ve Francii, Anglii, Německu… A když budou naše tajné služby fungovat, jak mají, tak máme reálnou šanci své bezpečí uhájit - bezpečí, o kterém se může státům na západ od nás leda tak zdát.

Ve své knížce "O čem sním, když náhodou spím" jsem věnoval velkou část tématu bezpečnosti, vytáhnu vám z ní pár vět. Snad vás navnadí si ji přečíst celou, dá se získat v síti Levné knihy nebo stáhnout a vytisknout tady: bit.ly/knizka-jako-pdf, případně stáhnout do mobilního zařízení tady: bit.ly/knizka-v-epub

A píšu tam:

“Podle mě by měla být Evropská unie jako stará slovanská nebo keltská vesnice. Uvnitř ní lidi obchodují, navštěvují se, pomáhají si. No, taky se někdy hádají. Normální život. Dneska se tomu říká volný pohyb zboží, služeb, kapitálu a osob. Ale za posledním stavením to končí. Palisáda, příkop, hliněný val. Hranice. Tahle naše vesnička nemůže ubytovat každého, kdo hledá lepší život. Na to není dost velká. Pohostinnost nabídne jen tomu, kdo může přispět ostatním. Vesnici chrání ozbrojenci, kteří jsou dobře vyzbrojeni a vycvičeni. A když je cizinců na hranicích příliš a mávají sekyrami, tak jdou pomoct i odvážní obyvatelé. To znamená všichni.

Do Evropy proudí tisíce lidí, kteří utíkají před válkou v Sýrii a v Libyi. Jediné řešení je mír v těchto zemích, rekonstrukce formou Marshallova plánu a návrat uprchlíků domů. Že bychom jim otevřeli hranice, problém nevyřeší. Naopak. Zadělali bychom si na daleko větší. Ohrozili bychom svoje bezpečí a náš dosavadní způsob života.

Češi a české firmy by si měli vybrat, kdo bude u nás žít a pracovat. A pokud někdo chce, musí se přizpůsobit našim zvykům a způsobu života. Proto odmítáme kvóty a vydírání Bruselu. Migrační politiku chceme stejně, jako ji mají v Kanadě, ve Spojených státech a v Austrálii, kde si sami vyberou, koho k nim pustí.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…