Primátor Svoboda se rozčiloval na Petříně: Jak to, že u komunistů klidně ukazují srp a kladivo?

01.05.2013 19:05

Kromě KSČM a ČSSD slavili 1. máj i občanští demokraté, a to na Petříně. Proslov zde měla jedna z nejvýraznějších tváří ODS, pražský primátor Bohuslav Svoboda. Ve své řeči ostře kritizoval komunisty.

Primátor Svoboda se rozčiloval na Petříně: Jak to, že u komunistů klidně ukazují srp a kladivo?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

Příznivci ODS oslavili prvomájový svátek na pražském Petříně s primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS), který ve svém projevu mimo jiné odsoudil spolupráci ČSSD a KSČM v krajích. Na shromáždění dorazilo několik stovek lidí, zahrál jim Staroměstský dixieland a vystoupily mažoretky.

Svoboda ve své řeči reagoval na výroky některých představitelů KSČM o tom, že spolupráce komunistů a sociálních demokratů v krajích je úspěšná. Podle něj je to "rozpor slov a činů".

"Kdyby tato spolupráce pokračovala dál, bylo by to dobré pro pravicové strany, protože si všichni lidé uvědomí, že to není ku prospěchu krajů," uvedl primátor.

Upozornil také, že na akcích KSČM se prodávají předměty se symboly, jako je srp a kladivo. "Toto bychom neměli připustit," prohlásil Svoboda. Podle něj to znamená, že KSČM se dodnes nevyrovnala se svou minulostí.

1. máj oslavila kromě KSČM i ČSSD, stejně tak na pražském Výstavišti. „Výstaviště je historické místo, kde Svátek práce začala pořádat ČSSD. Až KSČM odešla z Letné, tak začala dělat první máj tady. My to zde měli mnohem dříve než komunisti,“ uvedl bývalý ministr bez portfeje za vlády Miloše Zemana Karel Březina.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…