Primátor oznámil: v Praze bude hrát exhibici Ivan Lendl

02.04.2012 17:32

Třetí ročník ženského tenisového turnaje Sparta Prague Open s dotací 100 tisíc dolarů se uskuteční od 14. do 20. května na antukových dvorcích ve Stromovce.

Primátor oznámil: v Praze bude hrát exhibici Ivan Lendl
Foto: red
Popisek: Pražský primátor Bohuslav Svoboda s českými tenisty

Primátor Bohuslav Svoboda na pondělní tiskové konferenci k turnaji řekl, že „tradičním a vítaným oživením semifinálových sérií a finálových bojů na Sparta Prague Open se staly exhibice. Letos organizátoři přichystali pro návštěvníky turnaje velké a velmi atraktivní překvapení. Jsem velmi rád, že mohu jako první oznámit, že exhibice během pražského turnaje Sparta Prague Open se zúčastní také bývalý světový hráč a nejlepší český mužský tenista historie Ivan Lendl. To, že tato legenda přijede, je o to cennější, že v Praze bude hrát poprvé od svého vítězství v Davis Cupu v roce 1980. Jeho soupeřem bude bývalý světový tenista Jiří Novák.“

"Jsme rádi, že se nám podařilo obnovit a postupně rozvíjet tradice ženského tenisového turnaje, kde mohou Pražané, a podotýkám, že zdarma, na vlastní oči vidět výborné české hráčky a špičkový ženský tenis, “ konstatoval Petr Luxa, ředitel turnaje a dodal: "Máme zajištěnou účast českých Fedcupových reprezentantek a hráček širší světové špičky – Lucie Šafářová, Klára Zakopalová, Barbora Záhlavová – Strýcová.“

Vloni byla finalistkou i současná třetí hráčka světa Petra Kvitová, která letos s ohledem na umístění na žebříčku a podmínkami nasazování v Praze startovat nemůže. "Budeme s napětím sledovat Petru na špičkovém světovém turnaji v Římě, a pokud bude v sobotu či v neděli volná, určitě se v Praze na ženském turnaji objeví,“ řekl majitel tenisové Sparty a manažer Petry Miroslav Černošek.

Turnaje se zúčastní 32 hráček hlavní soutěže a 32 v kvalifikaci. A také 16 párů ve čtyřhře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Podraz“ na ČT den před eurovolbami: Tři zástupci SPOLU v debatě. Babiš vidí rudě

4:40 „Podraz“ na ČT den před eurovolbami: Tři zástupci SPOLU v debatě. Babiš vidí rudě

„Podraz.“ Tak komentuje plán České televize na obsazení tzv. Superdebaty před červnovými evropskými …