Přistěhovalec zavraždil svoji sestru. Jeho „kolega“ vyvraždil celou svoji rodinu. Vítejte v Rakousku

21.09.2017 7:38

Rakouskem otřásají v posledních dnech dvě vraždy, jejichž pachatelé mají přistěhovalecké kořeny. V obou případech pracují vyšetřovatelé s variantou „vražda ze cti“.

Přistěhovalec zavraždil svoji sestru. Jeho „kolega“ vyvraždil celou svoji rodinu. Vítejte v Rakousku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Migranté se navzájem učí francouzsky

Již včera deník Kronen Zeitung informoval o pondělní vraždě čtrnáctileté afgánské dívky Bakhti S., kterou údajně třinácti ranami nožem ubodal k smrti její o čtyři roky starší bratr Hikmatullah S. Podle včerejšího sdělení mladý afghánský vrah prohlašoval, že v době vraždy jednal v afektu. Důvodem sporu byly napjaté vztahy v rodině. Dívka několik dní předtím odešla do centra pro mladistvé kvůli špatným vztahům s otcem a bratrem.

V celém případu je hned několik nesrovnalostí. Hikmatullah S. u výslechu tvrdil, že sestru potkal úplně náhodou a chtěl ji pouze přemluvit, aby se vrátila domů a urovnala spory s ním i rodiči. Nyní se však ukázalo, že vražednou zbraň si obstaral mladík dva týdny předtím a poté ji zakopal v parku. Přibližně osmačtyřicet hodin před údajnou vraždou v afektu nicméně zbraň, s jejíž pomocí pak vraždil, zase vykopal.

To by podle Kronen Zeitung nasvědčovalo tomu, že byla vražda naplánována, a to by mladíkovi mohlo u soudu značně uškodit. „Nic takového. Nůž jsem měl při sobě jen na svoji ochranu, protože jsem v noci často chodil ven,“ cituje deník z výpovědi mladého afghánského vraha, který dále dodal, že jej sestra nerespektovala. Ačkoli vztahy dívky s rodinou nebyly zrovna nejlepší, vraždu nikdo z jejího okolí neočekával.

Ještě tragičtější dohru měly neshody ve čtyřčlenné rodině s tureckými kořeny, která společně žila v obci Hohenems. Osmatřicetiletá hlava rodiny ubodala svoji čtyřletou a sedmiletou dceru několika ranami nožem. Po děsivé krvavé lázni potom muž napadl svoji o pět let mladší manželku a utloukl ji malým kladivem. Sousedé upozornili policii na ohlušující křik a hlasité rány. Když se policisté o několik málo minut později dostali do bytu, našli jen tři mrtvá těla.

Muž se rovněž ještě nacházel v bytě, ale stihl si ještě v koupelně probodnout hrudní koš nožem a vyskočit z okna. V důsledku pádu z osmi až deseti metrů muž zemřel na místě. Není doposud jasné, jak se mu podařilo dostat do bytu. Žil totiž se svými rodiči, protože po srpnovém incidentu byl ze společné domácnosti po nařízení úřadů vykázán. Jeho manželka tehdy požádala o zákaz vstupu do bytu na dobu až šesti měsíců.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…