Problém TOP 09? Byznys je pro ni důležitější než talent, píše komentátor

21.10.2014 9:06

TOP 09 je stranou, kde se podle Ondřeje Koutníka upřednostňuje byznys před talentem. Ve svém komentáři to dokazuje na posledním výběru dočasného šéfa pražské topky. Namísto, aby prý buňku vedl někdo z mladých a schopných členů, dostal přednost Jiří Pařízek. Nejenže se do zastupitelstva neprobojoval, ale jeho osoba je spojena s firmou IDS, která firmě města svými chybami údajně způsobila miliardové škody.

Problém TOP 09? Byznys je pro ni důležitější než talent, píše komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební štáb TOP 09 v hotelu Don Giovanni

Ondřej Koutník očekával po odchodu Tomáše Hudečka a Jiřího Vávry z pražské TOP 09 „personální občerstvení“. Avšak jejich odchod, který měl posílit místní organizaci, vyústil v dočasné vedení pražské topky Jiřím Pařízkem, který ji podle komentátora jen těžko vzkřísí.

„Jiří Pařízek je stále ještě radním pro dopravu a šéfem dozorčí rady největší městské firmy v republice – pražského dopravního podniku. Do zastupitelstva se letos neprobojoval, zůstal pouhým straníkem s lukrativní funkcí,“ konstatuje komentátor.

Seděl na dvou židlích současně

Pak ale ukazuje na bolavé místo, jde podle něj o možný střet zájmů, který se ukázal zhruba před dvěma lety. „Jde o kauzu o dostavbu metra do Motola, kterou stále prošetřuje policie. V inkriminovanou dobu Pařízek seděl na dvou vlivných židlích současně. V dozorčí radě dopravního podniku a jako ekonom ve společnosti IDS. Ta se v činnosti pro podnik dopustila chyb, kvůli kterým městská firma přijde o několik miliard korun z eurodotací,“ popisuje Koutník.

Komentátor vyjádřil svůj podiv nad tím, že nejenže jej Hudeček před rokem nezbavil funkce radního, ale nyní Pařízek povede pražskou TOP 09. „Přitom v pražské organizaci a jejím současném vedení jsou mladí lidé, kteří se dokázali v politice prosadit – třeba poslankyně Markéta Adamová. To by však v TOP 09 nesměl mít místo talentu přednost byznys,“ uzavírá poznámku k personálním otázkám v TOP 09 Koutník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…