Problémy s sKartou už nebudou, slíbil šéf úřadu práce

21.01.2013 19:04

Ředitel Úřadu práce ČR Jiří Kubeša byl hostem pořadu Interview 24. Řeč byla hlavně o sKartě – on sám má za to, že má i přes kritiky také výhody a v její pokračování věří.

Problémy s sKartou už nebudou, slíbil šéf úřadu práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

„Pokud se někdo rozhodne, že kartu nechce, v žádném případě neznamená, že by dávky nedostal,“ ujistil Kubeša. Pokud lidé chtějí pokračovat v současném stavu, bude se to tak dít. „Výhodou je hlavně rychlost peněz, které jsou k dispozici,“ zastal se sKarty Kubeša. Hlavně poštovní poukázky podle něj zabírají příliš mnoho času. Navíc je také důležitá budoucí evidenční funkce karty.

Ze zákona musí klient do osmi dnů nahlašovat změny, které se týkají dávek. „Jinak často dochází k přeplatkům či nedoplatkům,“ vysvětlil ředitel. Mezi tyto změny patří například změna počtu členů v rodině.

Kubeša se omluvil těm, které při doručování dávek postihly problémy. Příští měsíc už se to podle něj v žádném případě nestane. Padl i dotaz na budoucnost sKarty. „Bude nepovinná z hlediska její platební funkce. Podle mého názoru karta zůstane jako přístupový kód do systému,“ dodal ředitel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …