Proč něco vymýšlet? Uprchlíka chytit a zavřít na ostrově, burcuje senátor. A ukazuje na druhý konec světa

02.07.2015 8:35

Senátor a podnikatel Ivo Valenta se na svém facebookovém profilu podivuje nad tím, že Evropskou unii se ještě při hledání řešení uprchlické krize nenapadlo inspirovat Austrálií, které se úspěšně daří potírat nelegální migraci. „Nevymýšlejte vymyšlené, podívejte se, jak to dělají ostatní a mimo jiné i tam hledejte inspiraci, jak být ještě lepší,“ doporučuje Valenta.

Proč něco vymýšlet? Uprchlíka chytit a zavřít na ostrově, burcuje senátor. A ukazuje na druhý konec světa
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Podle Valenty totiž platí jednoduché pravidlo. Jestli někde něco funguje, je to mimo jiné i důsledek toho, že dotyční si již prošli obdobím pokusů a omylů a my všichni ostatní tak máme příležitost neopakovat jejich chyby.

„Tak mi povězte, proč se Evropská unie již dávno neinspirovala ochranou svých vnějších hranic např. Austrálií, která má s nelegální migrací velké zkušenosti a úspěšně dokáže čelit nežádoucí a neřízené kolonizaci svého území. A to se mimochodem bavíme o ostrovním státu, který je však sedmou největší zemí na planetě,“ zveřejnil senátor na svém facebookovém profilu.

Komentář k uprchlické krizi doplnil Valenta odkazem na portál Týden.cz, který před několika měsíci popisoval australský postup vůči nelegálním přistěhovalcům. Austrálie zprvu začala tím, že vyslala vojenské námořnictvo blokovat mořské cesty běženců. Zachycená plavidla buď obrací zpět, nebo zadrží jejich posádku a umístí ji do detenčních táborů na „svém“ Velikonočním ostrově nebo na ostrovech Papua-Nová Guinea a Nauru, s jejichž vládami uzavřela Austrálie dohodu. Zde se posuzuje, zda má uprchlík právo na azyl. V případě, že australské úřadu dojdou k závěru, že nikoliv, je imigrant vyhoštěn zpět do země svého původu.

Plné znění senátorova komentáře:

STAČÍ SE INSPIROVAT – Často to říkám i svým spolupracovníkům. Nevymýšlejte vymyšlené, podívejte se, jak to dělají ostatní a mimo jiné i tam hledejte inspiraci, jak být ještě lepší. Platí totiž jednoduché pravidlo. Jestli někde něco funguje, je to mimo jiné i důsledek toho, že dotyční si již prošly obdobím pokusů a omylů a my všichni ostatní tak máme příležitost neopakovat jejich chyby. Tak mi povězte, proč se Evropská unie již dávno neinspirovala ochranou svých vnějších hranic např. Austrálií, které má s nelegální migrací velké zkušenosti a úspěšně dokáže čelit nežádoucí a neřízené kolonizaci svého území. A to se mimochodem bavíme o ostrovním státu, který je však sedmou největší zemí na planetě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…