Progresivní kanadská premiérka šla kázat do mešity o toleranci. Takto dopadla

15.02.2017 20:47

Server deníku Toronto Sun přinesl příběh premiérky kanadského státu Ontario Kathleen Wynneové. V historii státu jde o vůbec první premiérku. Dáma drží ještě dva primáty. Nijak se netají tím, že je homosexuální, a navíc se rozhodla, že vyrazí do jedné z mešit ve svém státě a promluví k muslimům. O toleranci. Takhle to dopadlo.

Progresivní kanadská premiérka šla kázat do mešity o toleranci. Takto dopadla
Foto: wikipedia
Popisek: Kanadská vlajka.

První premiérka v historii kanadského státu Ontario se rozhodla, že promluví k muslimům. Chystala se pronést projev o toleranci, a to přímo v mešitě. Bylo jí to dovoleno, jenže až poté, co se pánové pomodlí. Premiérka mezitím seděla tiše v koutku v zádní části mešity, jak to ostatně vyžaduje muslimská víra.

Předsedkyně vlády v mešitě promluvila po masakru z konce ledna, kdy sedmadvacetiletý mladík vtrhl do mešity v Québeku a začal střílet po věřících. Student politologie zabil šest muslimů. Kathleen Wynneová chtěla muslimy ujistit, že v Ontariu mohou i nadále bez obav vyznávat svou víru.

Celý článek naleznete zde.

„Nikdo by se neměl bát vyznávat svého boha, a to ani v Ontariu, ani v celé Kanadě. Naše srdce a modlitby směřují k rodinám obětí onoho hrůzného činu,“ prohlásila premiérka.

Není přitom bez zajímavosti, že si dáma ke svému projevu vybrala mešitu, jejíž imám otevřeně vystupuje proti homosexuálům. Už v roce 2015 měl prohlásit, že homosexualita je pro muslima hříchem a s homosexuály je třeba jednat stejně, jako se jedná s alkoholiky, se hráči hazardních her nebo s cizoložníky. Premiérka přitom zcela otevřeně deklaruje svou lesbickou orientaci a připomíná, že je první lesbickou premiérkou v dějinách celé Kanady.

VÍCE O PREMIÉRCE STÁTU ONTARIO ZDE

Premiérka byla jedinou ženou přítomnou v mešitě. Jednalo se totiž o mužskou mešitu, proto dostala speciální výjimku. I přesto musela dlouhou dobu čekat, než se muslimští návštěvníci mešity pomodlili. Předsedkyni vlády zatím nechali čekat v koutě a její ztrápený výraz obletěl svět.

To však političku neodradilo. Navzdory tomu, že si musela být vědoma toho, jak se zdejší imám dívá na homosexualitu, pronesla i tato slova. „Naše vláda stojí za vámi. Nelišíme se. Všichni jsme stejní. Všichni jsme Kanaďané.“ Za jedinou protilátku proti nenávisti označila lásku.

Imám Wael Shehab později na dotazy novinářů mírnil svá slova na adresu homosexuálů. „Mé výroky byl vytrženy z kontextu... Mé skutečné názory najdete na mém profilu na Facebooku,“ sdělil duchovní médií. „Usilujeme o svobodu, rovnost a spravedlnost pro všechny. Podporujeme lidská práva,“ zdůraznil imám. Doplnil také, že si velmi cení vstřícných slov paní premiérky.

Dokonalé ponížení premiérky, říká Konvička

Známý český protimuslimský aktivista Martin Konvička prohlásil na sociální síti Facebook, že se premiérka nechala dokonale ponížit.

„Dokonalé ponížení. Kathleen Wynneová je premiérka kanadského státu Ontario. Je taky první ženou na tomto postu a první přiznanou lesbičkou na tomto postu. Před pár dny zavítala do největší mešity v Torontu, aby tam shromážděným muslimům přednášela o toleranci. Dovolili jí – jako jediné ženě – pobýt v mužské části mešity. Než se pánové pomodlili, musela sedět v koutě, pěkně zticha. Na dokreslení příběhu snad stačí dodat, že imám té mešity je znám nepřátelskými výroky proti homosexualitě...,“ napsal Konvička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…