Prohibice pití nebrání. Opilců na záchytkách neubylo

16.09.2012 21:18

Záchytné stanice v České republice rozhodně nemají problém s menším počtem pacientů. I přes prohibici se lidé hlavně díky svým domácím zásobám opíjejí stále stejně. Informuje o tom server iDNES.cz.

Prohibice pití nebrání. Opilců na záchytkách neubylo
Foto: hns
Popisek: Metylalkohol, ilustrační koláž

Podle záchytek, kterých je v České republice celkem 16, se u nich prohibice neprojevila. "V žádném případě nemáme změnu. V ten první večer, co byl zákaz vyhlášen, jsme měli na stanici šest lidí, někteří z nich tvrdili, že pili i tvrdý alkohol," popsal mluvčí Městské nemocnice v Ostravě Jiří Maléř.

Lidé mají zásoby

A výčet by mohl pokračovat. V sobotu putoval první pijan do vykachlíkované místnosti už v poledne. Do večera ho následovali další lidé. Podle Maléře mohl být konečný počet podobný jako v pátek. Nedobrovolná ubytovací kapacita se naplnila i na pražské záchytce.

SLEDUJEME téma: Metylalkohol

Mírný pokles zaznamenali na záchytné stanici v kroměřížské nemocnici, kde za celý minulý víkend přijali devět opilých lidí. Tento víkend pak podle mluvčí Veroniky Klímové na záchytce skončili zatím čtyři lidé. Dá se prý ale očekávat, že další přibudou během večera a noci.

A stejně jako v první den prohibice, ani v sobotu nechyběli lidé, kteří se opili tvrdým alkoholem. Jak říká Maléř, lidé mají v domácnostech velké zásoby tvrdého alkoholu. "Ten druhý den už ale více říkali, že pili víno nebo pivo," připustil Maléř.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…