Prohlášení Savčenkové o sankcích proti Rusku. Nečekané

22.06.2016 13:24

Poslankyně ukrajinského parlamentu Nadija Savčenková ve středu prohlásila, že by měly být ekonomické sankce proti Rusku postupně odstraněny. O své pozici vůči sankcím promluvila v rozhovoru pro Deutsche Welle.

Prohlášení Savčenkové o sankcích proti Rusku. Nečekané
Foto: youtube.com
Popisek: Nadija Savčenko

Anketa

Měli by se otázky úrovně fotbalu a hokeje v České republice zhostit politici?

hlasovalo: 1859 lidí

„Mně osobně se vůbec nelíbí to, že kvůli těmto protiruským sankcím strádají zejména obyčejní lidé jak v Rusku, tak i v Evropě. Domnívám se, že by sankce měly být spíše soustředěny na jednotlivce. Ekonomické sankce by měly být postupně odstraněny,“ uvedla Savčenková v rozhovoru.

Prohlášení Nadiji Savčenkové přišlo nedlouho poté, co se představitelé členských států Evropské unie dohodli na prodloužení ekonomických sankcí proti Rusku. Prezident Evropské komise Jean-Claude Juncker zmínil, že konečné řešení již bylo přijato, přesto se nedá vyloučit, že v průběhu nastávajícího půl roku budou sankce zredukovány.

Mnoho zemí Evropské unie s takovým řešením příliš spokojeno nebylo, konkrétně státy jako Maďarsko, Kypr, Řecko, Itálie a Slovensko již nějakou dobu se sankční politikou Evropské unie nesouhlasí.

18. června ředitel administrativy prezidenta Ruské federace Vladimira Putina vyjádřil své přání, aby byly protiruské sankce co nejdříve zrušeny. Zároveň ovšem připomněl, že zejména díky „ohraničení ruské ekonomiky“ dostaly sektory jako zemědělství a chemický průmysl šanci k rozvoji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…