Projekty tří moravskoslezských měst podpoří EU až 118 miliony Kč

21.04.2015 11:34

Statutární města Ostrava, Opava a Karviná získají na své projekty až 118 milionů korun. Dotace dnes schválila Regionální rada Moravskoslezsko, která je zodpovědná za rozdělení celkem 20 miliard korun z evropských fondů určených na rozvoj regionu. Největší dotace zamíří do Ostravy na rekonstrukci Nádražní ulice, která začala před několika dny, řekl dnes ČTK mluvčí rady Michal Sobek.

Projekty tří moravskoslezských měst podpoří EU až 118 miliony Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Renovace Nádražní ulice za 165 milionů korun zahrnuje rekonstrukci inženýrských sítí, ale i úpravu tramvajové trati, silnice a chodníků. Nová bude i podoba tramvajových zastávek Stodolní a Elektra. Město by mohlo získat až 98,6 milionu korun. Dotace ale může být snížena v závislosti na konečné ceně zakázky. 
   
Karviná získá 8,5 milionu korun z EU na rekonstrukci a vybavení zámku Fryštát. "Chystá se sanace trhlin a nátěr fasády, rekonstrukce střechy, pořízení nábytku, promítací techniky a audioprůvodce do výstavních prostor. Rozpočet projektu je deset milionů korun," uvedl Sobek 
   
Opava dostala dotaci na přeměnu parku sv. Hedviky a úpravu jednoho z vnitrobloků. Park bude po úpravách rozdělen do tří zón - sportovní s multifunkčním hřištěm, dětské s hřištěm a herními prvky a klidové zóny. Součástí projektu za téměř deset milionů korun je i výstavba chodníků či renovace osvětlení, dotace z EU bude 8,2 milionu korun. "Ve městě zároveň proběhne úprava vnitrobloku mezi Olomouckou, Sokolovskou a Vančurovou ulicí. Evropská dotace 2,3 milionu korun obstará většinu z plánovaného rozpočtu 3,3 milionu korun," uvedl Sobek. 
   
Podle ředitelky Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko Kateřiny Dostálové jde o jedny z posledních projektů, které města v současném končícím období evropských fondů chystají. 
   
Od roku 2007 proplatila Regionální rada již téměř 15 miliard korun za projekty v oblasti dopravní infrastruktury, vybavenosti měst a venkova, modernizaci vzdělávání, sociálních služeb a zdravotnictví. Zbývajících pět miliard korun bude vyplaceno za aktuální a připravované projekty v průběhu tohoto roku a počátkem roku 2016. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…