Prostořeký prezident poslal další vzkaz. Tentokrát do OSN

08.05.2017 17:11

Na Filipínách nedochází k vraždění kvůli drogám. Kdo to tvrdí, šíří „alternativní fakta“, říká tamní prezident Rodrigo Duterte.

Prostořeký prezident poslal další vzkaz. Tentokrát do OSN
Foto: asiaone.com
Popisek: Rodrigo Duterte

Filipínský prezident Rodrigo Duterte se před necelým rokem ujal úřadu hlavy státu a slíbil Filipíncům, že zemi očistí od dealerů drog. Krátce poté rozpoutal takřka občanskou válku proti dealerům a hájil zabíjení dealerů na ulicích, bez soudu.

Když ho někdejší prezident USA Barack Obama kritizoval, Duterte ho nazval „zkur*ysynem“. Stejného označení se bohužel dočkal i papež František, který Duterteho kritizoval. Tím ovšem filipínský prezident zdaleka neskončil. Stihl také poslat „do prd*le“ celou EU.

A teď se ozývá znovu. Rada pro lidská práva při OSN se vyjádřila k situaci na Filipínách, aby prověřila tamní situaci, a podle agentury Reuters se od Filipínců dozvěděla, že se v zemi nic neděje a není tu nic k vidění. Prezident Duterte je stejného názoru.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

„Nemáme tu žádnou novou vlnu zabíjení vyvolanou válkou proti drogám a zprávy o opaku jsou ‚alternativními fakty‘, prohlásil prezident. Nejen z čínské strany se Dutertemu dostalo uznání. Filipínské úřady dostaly za mříže takřka 65 tisíc osob spojených s drogami. Dostali za mříže, nikoli zabili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…