Protesty vysokoškoláků proti Dobešovu zákonu budou pokračovat

19.01.2012 19:05

Studenti a pedagogové Univerzity Karlovy budou dále protestovat proti vysokoškolskému zákonu, který připravuje ministerstvo školství Josefa Dobeše. Protestující se bojí snížení nezávislosti škol.

Protesty vysokoškoláků proti Dobešovu zákonu budou pokračovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Případné další protesty proti vysokoškolskému zákonu se mají uskutečnit nejpozději v týdnu po 27. únoru, dohodlo se na tom dnešní shromáždění studentů a pedagogů Karlovy univerzity. Akademické shromáždění také přijalo rezoluci k návrhům změn ve fungování vysokých škol v Česku, které připravuje ministr školství Josef Dobeš. Zákony podle dokumentu byly připraveny příliš rychle a bez dostatečných konzultací. 

"Chybí jim přesvědčivá východiska i pádné argumenty pro nezbytnost kompletního nahrazení stávající úpravy," stojí v rezoluci. Akademici se obávají likvidace školní samosprávy i omezení nezávislosti vysokých škol. 

Ministr s kritikou nesouhlasí, pořadatelům protestu vyčítá, že souhlasili s východisky změn. Dnešní akci chce vysvětlit od rektora Václava Hampla, který podle něj podněcuje k sociálním nepokojům. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…