Průzkum odhalil, jak se Pražané dívají na své starosty. Některé to věru nepotěší

26.09.2014 15:00

Průzkum společnosti SANEP ukázal, jak populární jsou starostové dvaadvaceti pražských městských částí u svých voličů. Mimo jiné vyšlo najevo, že přízeň voličů je velmi vrtkavá. Na vlastní kůži to pocítil především starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík.

Průzkum odhalil, jak se Pražané dívají na své starosty. Některé to věru nepotěší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

U svých obyvatel je na tom nejlépe starosta Prahy 4 Pavel Caldr. Téměř 34 % dotázaných je přesvědčeno, že by měl v roli starosty pokračovat i po volbách, které proběhnou za dva týdny. Nejhůře na tom je starosta Prahy 13 David Vodrážka. Toho by dále ve funkci rádo vidělo jen devět procent dotázaných.

Vrtkavá přízeň občanů

Stejný průzkum proběhl i v červenci tohoto roku a srovnání dat ukazuje, jak vrtkavá může být přízeň voličů. „K největší změně, a to k horšímu, došlo v případě starosty Prahy 10 Bohumila Zoufalíka. Názor, že by Bohumil Zoufalík měl zůstat ve funkci starosty i po nadcházejících komunálních volbách, totiž aktuálně sdílí o 7,6 % obyvatel Prahy 10 méně, než tomu bylo v červenci. Za tímto poklesem může stát i nepřehledná situace kolem stadionu Ďolíček fotbalového klubu Bohemians Praha 1905,“ píše agentura. O tom, že by měl Zoufalík setrvat ve funkci, bylo v červenci přesvědčeno téměř 27% dotázaných, v září už to bylo jen 19,3 %. Nejvíce si polepšil starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský, a to o 3,6 %, z původních 23,3 procenta na 26,9 procenta.

  • Celý průzkum k nahlédnutí ZDE.

Specifická situace panuje na Praze 5, která v době sběru dat neměla zvoleného starostu.

Druhá v pořadí za Pavlem Caldrem skončila Marie Kousalíková, starostka Prahy 6, se ziskem 27,6 procenta hlasů. Na třetím místě se umístil již zmíněný Dalibor Mlejnský. Na druhém konci, tedy předposlední před Vodrážkou byl Petr Prchal z Prahy 12. Za pozornost stojí, že Prchal a Vodrážka žebříček popularity uzavírali i v červenci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…