Prvky, které vidíme v Putinově režimu. Čučkaři, likvidýrovat novináře, linulo se ze studia ČT před letenskou demonstrací

23.06.2019 16:58

Demonstrace Milionu chvilek z Letenské pláně dostala vlastní vysílací prostor ve veřejnoprávní ČT24. Zatímco na záběrech zněla plání úvodní píseň, moderátor Daniel Takáč měl ve studiu pozvaného politologa Michala Klímu a druhým hostem byla politoložka Vladimíra Dvořáková.

Prvky, které vidíme v Putinově režimu. Čučkaři, likvidýrovat novináře, linulo se ze studia ČT před letenskou demonstrací
Foto: Repro Youtube
Popisek: Zakladatel Milionu chvilek pro demokracii Mikuláš Minář

Politolog Klíma začal slovy, že „jsou náznaky ohrožení demokracie“. Tyto náznaky spočívají v tom, že „Babišův přístup je oligarchický, snaha ovládnout stát“. A do toho „z Hradu jdou snahy podrývat demokratické uspořádání. Státní zastupitelství, tajné služby nebo média,“ vypočítával politolog. Podle něj jsou to „prvky, které vidíme v Putinově režimu“.

„Ty síly se sjednocují. A do budoucna je to nebezpečné,“ varoval, zatímco kamera ukazovala z Letné záběry, na kterých byly vidět transparenty jako „Pod ptačím hnízdem bývá vždy nasráno“.

Nešetřil prezidenta Zemana: „O státních zástupcích říká, že jsou čučkaři, o novinářích říkal, že by se měli likvidýrovat, napojuje nás na Rusko.“ I když se jedná jen o prvky, tak podle Klímy tím „ten, kdo je napojen na ty oligarchické zájmy, tak dostává určitý doping“.

Politoložka Dvořáková se snažila upozorňovat, že Marie Benešová v minulosti bojovala proti řadě nepravostí včetně korupce.

Poté Klíma doporučoval, že „každý občan by se měl zajímat, jak provozovat demokracii“. Dnes prý občané „dostávají osvětu“, jak vnímat nezávislost justice a další demokratické výdobytky.

Neskutečně pak dokázal spojit téma s Václavem Klausem mladším, jehož nová „extrémně konzervativní“ strana prý může být zálohou pro příští volby, kdyby premiér Babiš byl už moc nepopulární.

Pak se i zvuk přesunul na Letenskou plánň, právě ve chvíli, kdy moderátor vyzýval, aby se demonstranti „posunuli co nejvíce dozadu“ a zabrali co největší prostor pláně. Následně byl bouřlivým „už jsme tady“ přivítán Mikuláš Minář. Ten začal děkovat, že se účastníci „přišli postavit za demokracii“, a demonstrace se rozjela. 

Pak tvrdil, že „podle výškových fotografií je nás tu nějakých dvě stě padesát tisíc“. O Marii Benešové řekl, že „naše obavy se potvrdily“, a tvrdil, že prohlásila, že Andreji Babišovi „prostě věří“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…