Prymula představí návrh na vyhlášení nouzového stavu

29.09.2020 6:30

Ministr zdravotnictví Roman Prymula by měl dnes vládní kolegy seznámit s návrhem na vyhlášení nouzového stavu.

Prymula představí návrh na vyhlášení nouzového stavu
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Roman Prymula

Sdělit by jim také měl, jaká opatření chce v rámci nouzového stavu zavést. V pondělí večer to řekl premiér Andrej Babiš.

Své návrhy by mohl Prymula přednést na zasedání Rady vlády pro zdravotní rizika, které je podle premiéra naplánováno na 8.00. Členy rady jsou také například vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček, ministr obrany Lubomír Metnar nebo hejtman Vysočiny Jiří Běhounek, který vede Asociaci krajů ČR. Zasedá v ní také vládní zmocněnec pro IT a digitalizaci Vladimír Dzurilla a náměstek ředitele VZP pro zdravotní péči David Šmehlík.

Návrh na vyhlášení nouzového stavu by podle Babiše měla vláda schvalovat na mimořádném zasedání ve středu. Podle Hamáčka by se nová opatření mohla týkat omezení hromadných akcí.

Prymula by dnes také měl jednat s ministrem školství Robertem Plagou o dalších případných opatřeních ve školství. V poslední době se mluví o možnosti zavedení distanční výuky pro střední školy, případně pro druhý stupeň základních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …