Publicista tvrdě zúčtoval s Leninem i Putinovými motorkáři

26.04.2015 19:42

Publicista Jan Ziegler chválí polskou vládu za to, že řekla jasné ne Putinovým Nočním vlkům. Vzhledem k tomu, že Rudá armáda hned dvakrát okupovala Polsko, se není čemu divit. Tyto okupace stály tisíce polských životů a Noční vlci by se za to všechno měli v Polsku omluvit. Pokud to neudělají, nemají podle autora co pohledávat v civilizované společnosti. Ziegler to napsal na svém blogu iDnes.cz.

Publicista tvrdě zúčtoval s Leninem i Putinovými motorkáři
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Lenin je v Rusku všude

„Je třeba říci naplno, že Rusové Polsko dvakrát okupovali. Poprvé v roce 1939 a podruhé v letech 1944–1945. V obou případech rozpoutali komunističtí vetřelci z východu v Polsku brutální teror. V prvním případě povraždili přes dvacet tisíc důstojníků v polské Katyni, deportovali celé polské rodiny na Sibiř v transportech, které si s těmi nacistickými nezadaly. Desetitisíce lidí včetně žen a dětí při nich zahynuly hladem a zimou nebo byly zavražděny surovými dozorci,“ konstatuje autor.

Noční vlci se musejí omluvit

Naráží tím jak na dohodu Sovětského svazu s nacisty o rozdělení Polska, k němuž došlo na začátku druhé světové války, tak na vnucení komunistického režimu Polsku silou. Obě tyto epizody stály tisíce polských životů a deportací na Sibiř. Není se tedy čemu divit, že Poláci nemají nástupnický stát Sovětského svazu – Ruskou federaci – v lásce. Po prosazení komunistického režimu v zemi Sověti Polsko vykořisťovali. Jako důkaz mohou posloužit směšně nízké ceny mnoha tun uhlí, za které tuto surovinu Poláci museli dodávat Sovětům.

Blogy Jana Zieglera ZDE a ZDE

„Čili Noční vlci by se měli vůči Polákům chovat slušně a s pokorou a omluvit se jim za násilí a zločiny, kterých se jejich předkové v této zemi dopustili. Pokud toho nejsou schopni a hodlají se držet zfalšované komunistické historie, nemají v civilizované společnosti co pohledávat,“ míní Ziegler.

Kreml se klaní zrůdě, ale napadá Ukrajinu

Svým argumentům dodává váhu i ve svých dřívějších textech, kde upozorňuje např. na mýtus o zlém Stalinovi a hodném Leninovi. Revolucionář Lenin nebyl nijak hodný pán, to on rozpoutal komunistický teror, na nějž tak úspěšně navázal Stalin.

„Lenin má stále v Moskvě mauzoleum a tisíce soch po celém Rusku. To samo o sobě je skandální. Je proto drzostí kremelského režimu, když Ukrajině vytýká Stěpana Banderu, který na kyjevském Majdanu vystavován není, a přitom Rusko samo uctívá daleko horšího zločince. Je ovšem divné, že tento fakt nevadí ani některým českým rádoby pravicovým jedincům, kteří jinak mají plná ústa lidské svobody,“ diví se publicista.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …