Půjde se křičet před budovu ČT. Koho tam potkáte?

07.06.2016 6:42

Sdružení Aliance národních sil svolává protest proti České televizi. Má se odehrát přímo před budovou televize na Kavčích horách a jejím cílem má být vrácení veřejnoprávní televize zpět do rukou občanů. Aliance se v této souvislosti dovolává slov poslance Jaroslava Foldyny (ČSSD), jenž prohlásil, že demokracie začíná tam, kam nedosáhne vysílání ČT.

Půjde se křičet před budovu ČT. Koho tam potkáte?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize

Ve středu 8. června od 14 hodin se má uskutečnit velký protest před hlavní budovou ČT na Kavčích horách. Televize, která podle kritiků v minulosti opakovaně prokázala, že nepracuje ve prospěch lidí, by se opět měla stát televizí určenou českým občanům. Jako důkaz pro své tvrzení sestříhali pořadatelé protestu asi minutu a půl dlouhé video, v němž upozorňují na několik pochybení ČT v poslední době.

Připomínají projev prezidenta Zemana, v němž se kriticky vyjádřil mimo jiné na adresu miliardáře Zdeňka Bakaly, ale ČT jméno někdejšího vlastníka OKD vystřihla. Stranou pozornosti aktivistů nezůstal ani způsob, jakým ČT informuje o uprchlících či situaci na Ukrajině. „To, co slyšíte, to pálíme my. Konečně jsme odpověděli, povstalci nás ostřelují bez ustání,“ říkal podle ČT jeden ukrajinský voják v únoru 2015. Svolavatelé demonstrace však předkládají vlastní verzi překladu. To pálíme my. Konečně, pronášel prý ve skutečnosti muž, který navíc nebyl ukrajinským vládním vojákem, ale členem jednotek separatistů.  

„ČT lže!“ hlásají tvůrci videa umístěného na serveru YouTube a kladou si otázku, kam zmizely davy lidí, kteří v roce 2000 během tzv. televizní krize volali po očištění České televize. Kde jsou dnes prý lidé jako Martin Veselovský a Daniela Drtinová, kteří veřejnoprávní televizi raději opustili a pracují na vlastním mediálním projektu – internetové televizi DVTV.cz.

Veselovský i Komers by se přitom možná divili, kdo se jich takto dovolává. Podle webu aktivistů je součástí organizace například zkrachovalý ocelářský magnát Vladimír Stehlík, aktivista tzv. Holešovské výzvy Václav Princ, předseda ČSNS 2005 Karel Janko či bloger Jiří Baťa. Součástí aliance jsou také třeba facebookové skupiny „Náš prezident M. Zeman není loutka“, „Miloš Zeman – Náš prezident“ či „Slované pro Eurasii“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…