Putin. Putin může za to, že nevyhrála Hillary, myslí si prý Demokratická strana USA a chystá tuto odvetu

24.01.2017 7:44

O tom, jak Demokratická strana hledá přijatelné vysvětlení, jak svoji porážku znicotnit, píše na webu Neviditelný pes publicista žijící ve Spojených státech Ota Ulč.

Putin. Putin může za to, že nevyhrála Hillary, myslí si prý Demokratická strana USA a chystá tuto odvetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Podle něj se poražená a právem potupená Demokratická strana s Trumpovým triumfem nemohla smířit, a proto došlo k úsilí hledat a najít přijatelné vysvětlení, jak obdrženou porážku znicotnit.

Z různých adres se začaly ozývat výkřiky s všelijakými obviněními. Jestliže je třeba prezentovat Trumpa jako domácího nepřítele, jistěže by posloužilo tvrzení o jeho přílišném kamarádství s Putinem. Ano, ten znemožnil oprávněné Hillaryino vítězství. Jestliže důkaz k takovému tvrzení chybí, nutno ho předpokládat a nějak šikovně vydedukovat, píše Ulč.

Celý text je ZDE

Ozvaly se hodně hlasité hlasy z Kongresu, zeména z řad Sněmovny reprezentantů, mezi kongresmany a kongresmankami. Nejhlasitějším se pojevil John Lewis, zákonodárce ze státu Georgia, pravidelně se vyskytující na televizních obrazovkách. Tento Lewis ve svém úsilí nadále neutuchá, aby Trumpovo vítězství znehodnotil, putinovským nátěrem deklasoval. Dochází teď k volání pro speciálních vyšetřujících výborech s úkolem dopídit se nekalých neexistujících Trump–Putin pletich. Podařilo se celkem odradit 68 členů Sněmovny reprezentantů, všichni z Demokratické strany, od účasti na Inauguration – ceremoniálu s uvedením nového prezidenta do funkce, píše dále Ulč.

A připomíná, že jen jednou v minulosti došlo k takovému protestnímu bojkotu. Stalo se tak v šedesátých letech devatenáctého století, po porážce stoupenců konfederace, za občanské války Jihu proti Severu.

Demokraté již také podle Ulče oznámili, že je jejich úmyslem neschválit osm Trumpových kandidátů. Mezi nimi zejména je Rex Tillerson, dosavadní hlavní šéf kolosu Exxon, odborník nikoliv v oboru diplomacie, ale mezinárodního byznysu, s osobní zkušeností s nejdůležitějšími osobnostmi současného světa. Je nominován na funkci ministra zahraničních věcí (U.S. Department of State).

Druhým cílem k sestřelení je senátor Jeff Sessions (republikán, stát Alabama), konzervativec, též obviňovaný z rasismu, ačkoliv k vyslýchání před příslušným výborem se dostavil se svou roztomilou vnučkou, poloviční Číňankou.

Třetím cílem je kongresman Mick Mulvaney (republikán, stát Jižní Karolina), pověřen převzít Office of Management and Budget.

Podle Ulče je strategií demokratů protahovat schvalovací proces až do března, což by bylo bez precedentu v historii Senátu. Rovněž odmítají „the same courtesy and seriousness“, jaké se dostalo před osmi lety Obamovým kandidátům na ministerské pozice. Mnozí dostali potřebný souhlas hned v první den oslav (Inauguration Day).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…