Rada ČEZ schválila konec Romana. Místo něj nastupuje Beneš

15.09.2011 15:25

Dozorčí rada ČEZ přijala rezignaci Martina Romana v čele energetické společnosti. Zároveň byl jmenován nový generální ředitel a předseda představenstva, Daniel Beneš.

Rada ČEZ schválila konec Romana. Místo něj nastupuje Beneš
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Martin Roman

Martin Roman skončil ve funkci generálního ředitele a předsedy představenstva ve společnosti ČEZ. "Podal rezignaci a dozorčí rada ji přijala," potvrdil to pro ČT šéf dozorčí rady Martin Říman. Rada následně rezignaci přijala a zvolila jeho nástupce.

Roman nyní nahradil právě Římana v čele rady. Před novým šéfem ČEZu stojí nyní jako priority generování zisku pro stát a jaderná elektrárna Temelín. "Hlavní zadání od akcionáře je Temelín," potvrdil Říman.

Místo Romana Beneš, "kamarád" Paroubka

Tímto novým šéfem se stal podle očekávání Daniel Beneš, který byl dosud výkonným ředitele společnosti. Byl zvolen představenstvem, nynější změny oslabily i akcie firmy na pražské burze. Index PX si během dne polepšil o téměř jedno procento a všechny tituly na burze rostly, ČEZ byl však jako jediný v minusu a oslabil o 0,82 procenta.

SLEDUJEME téma Martin Roman

Beneš je členem ČSSD a má úzké vztahy s Jiřím Paroubkem. Loni třeba dorazil na křest jeho dcery Margarity. Stejně jako Roman si v ČEZu vydělal už miliony, i díky motivačnímu programu, který zažil ještě v době, než ho firma musela po veřejné kritice redukovat.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…