Ransdorf: EU chystá další průšvih

20.03.2014 16:48

Evropská unie prý chystá další průšvih. Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf tvrdí, že je vedle ukrajinské krize na obzoru další diplomatická „lahůdka“ z dílny Catherine Ashtonové. Podle Ransdorfa Unie chystá zubožení a možný rozpad Moldavska.

Ransdorf: EU chystá další průšvih
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Ransdorf připomíná historické souvislosti v Moldávii, která má od roku 2009 pravicovou vládu. Od té doby podle slov europoslance země upadla a zpustla. „Rozšířila se chudoba a nerovnost, prokurátoři a soudci si staví paláce, proti nimž Janukovyčovo sídlo závistí bledne,“ píše a dodává, že i proti mnoha činitelům vlády jsou vedeny trestní kauzy. Západ je ale bere jako věrohodné a legitimní zástupce národa.

A bere je prý až do té míry, že s touto zemí chce podepsat asociační dohodu. Komunistický europoslanec si všímá toho, že k textu chystané dohody se nemohli dostat ani poslanci. Až nyní, když se už nic nedá měnit, je text překládán do moldavštiny, píše Ransdorf.

„Z toho, co proniklo na veřejnost, je zřejmé, že důsledkem v případě podepsání bude další zubožení země, občanské konflikty a snad i rozpad státu. Na ten čeká možná Rumunsko, které Moldovu prohlašuje za svou součást, a polovina Moldavanu má už rumunské pasy,“ píše europoslanec s tím, že i v případě Moldovy mají na podepsání asociační dohody největší zájem oligarchové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…